Indvandrer skiftede til dansk navn, men stadig uden job

William Vilhelmsen har søgt over 300 stillinger - og fået afslag på alle. Han er endda informatikassistent og system- og netværksadministrator, altså en mand med de kvalifikationer, IT-branchen skriger på i øjeblikket, og så hedder han noget så dansklydende som William Vilhelmsen, men det hjælper heller ikke, fremgår det af en artikel i Lolland-Falsters Folketidende onsdag.

Indtil i slutningen af i fjor hed han Esfandyar Pourkhomami, men valgte så at skifte navn efter råd fra sin danske svigerfamilie og fra venner. Det hjalp lidt på antallet af svar på hans ansøgningerne. Nu ville firmaerne gerne se ham, men slutresultatet var det samme, nejtak. Mærsk Data i København reagerede chokeret på hans udseende, fortæller han til bladet, og man blev skuffet, da han fortalte, at han var iransk flygtning. De havde forestillet sig, at han så var amerikaner.

William Vilhelmsen, der gerne spiser svinekoteletter, er nu røget ud af dagpengesystemet og er kommet på bistandshjælp.

Engang oplevede han en kommunal sagsbehandler, der erklærede, at det ikke kunne være ham, der havde sådan et navn som William Vilhelsen.

- Jeg er altså bygget af kød og blod som alle andre mennesker. Eneste forskel er blot, at jeg ikke er født i Danmark, siger William Vilhelmsen, der stadig ikke fortryder navneskiftet, selvom børnene var lidt utilfredse med at få nyt efternavn.

/ritzau/