Berlingske Tidende, lørdag den 3. juni 2000:

MINORITETERNE SLÅR IGEN

Nyt parti: Grundlovsdag præsenterer et nyt dansk parti sit politiske program - Minoritetspartiet; en gruppering, der samler samfundets udstødte og oversete for at slå tilbage mod Socialdemokratiets fremmedfjendske drejning, siger stifter Souhail Ibrahim.

Et nyt dansk parti, Minoritetspartiet, så nyligt dagens lys i Århus. Af initiativtager og medstifter 38-årgie Souhail Ibrahim beskrives partiet som de glemte samfundsgruppers parti; et humanistisk parti, der kæmper for kulturel mangfoldighed, social retfærdighed og lige rettigheder for alle med tilhørsforhold til Danmark.

Indtil videre har 200 medlemmer meldt sig, hovedsagelig indvandrere, men også danskere. Minoritetspartiets formand er redaktøren på det kontroversielle tidsskrift "Faklen", Rune Engelbreth. Partiets officielle politiske program præsenteres symbolsk på mandag, grundlovsdag.

"Vi valgte at offentliggøre vores politik på grundlovsdag for at prøve at sende et tydeligt signal om, at nogle af de svage grupper, som grundloven også skal beskytte, er blevet glemt af de gældende partier og dem, som repræsenterer loven," siger Souhail Ibrahim, der er palæstinensisk af oprindelse.

Souhail Ibrahim er foruden partistifter af Indvandrerradioen i Århus samt stifter af indvandrerorganisationen IDFAD. Han kom til Danmark i 1987 som politisk flygtning fra Egypten og har siden 1988 været medlem af Socialdemokratiet. Han søgte politisk asyl i Danmark, fordi han som aktiv på venstrefløjen var truet på livet, først i Libanon, senere i Egypten. I januar måned meldte han sig så ud af Socialdemokratiet, frustreret over den "umenneskelige politik", han mener, regeringen kører over for indvandrere såvel som hjemløse, stofmisbrugere, ældre og andre marginalgrupper i det danske samfund; en politik, han blandt andet beskriver som: "fremmedfjendsk under dække af at ville os det godt".

"Poul Nyrup og Socialdemokratiet skifter mening og retning efter folkestemningen i stedet for at prøve på at påvirke den. Det har vist sig, at det er Socialdemokratiet, som rent faktisk er farligst, langt farligere end Dansk Folkeparti. Poul Nyrup står og gemmer sig bag det røde flag og smukke ord, men hvis jeg skal sige min mening lige ud, så vil jeg faktisk sammenligne det danske Socialdemokrati med det tyske nazistiske parti," siger Souhail Ibrahim.

"Den nye integrationspakke var et tydeligt signal om, at regeringen vil køre en hård politik, den mest umenneskelige og den mest fremmedfjendske i hele Europa," siger Souhail Ibrahim, "og det her er ikke kun en flygtninge-indvandrerkamp, det er en kamp for alle marginaliserede grupper i det danske samfund," slutter han.

Minoritetspartiet forventer at stille med folketingskandidater til folketingsvalget år 2002.