Information, mandag den 31. juli 2000:

Karen Jespersen sat på plads

På EU's uformelle justits- og indenrigsministerrådsmøde om øget indvandring til udfyldning af Europas faldende arbejdskraftstyrke vakte den danske indenrigsminister Karen Jespersen (S) opmærksomhed.

På mødet, der fandt sted i Marseilles i fredags, udtrykte Karen Jespersen så yderligtgående indvandringsskeptiske udtalelser, at den britiske minister Jack Straw følte sig kaldet til at sætte hende på plads.

Det fremgår af et referat af mødet i lørdagsudgaven af det respekterede spanske dagblad El Pais. I bladets referat hedder det om mødets forløb: 'Den ekstreme nyttemoral ('utilitarisme') repræsenterede den danske indenrigsminister Karen Jespersen ved at spørge, hvilken interesse hendes land kunne have i at modtage analfabetiske somaliske immigranter, 'som muligvis ikke kan gøre nytte, end ikke som gadefejere.'

Den britiske Jack Straw svarede hende ved at sige: 'Ved dette bord er der allerede en somalier, den britiske minister.' Straw er søn af polske immigranter, som ankom til Storbritannien under Anden Verdenskrig uden at kunne læse, skrive eller tale engelsk,' forklarer El Pais sine læsere.

Information søgte i går forgæves at få en kommentar fra Karen Jespersen.

dr