Vred Freddy Blak overvejer sin stilling

Freddy Blak, socialdemokratisk medlem af Europa-Parlamentet, meddelte lørdag aften, at han vil overveje sin stilling i partiet på grund af de meldinger om indvandrer- og flygtningepolitikken, der de seneste dage er kommet fra bl.a. flere socialdemokratiske borgmestre.

"Lige nu går mine overvejelser på, om jeg fortsat kan beklæde politiske poster for partiet. Og hvis det fortsætter på den måde, bliver jeg måske nødsaget til at overveje, om jeg fortsat skal være medlem af Socialdemokratiet," sagde Freddy Blak lørdag aften til Ritzau.

"Jeg er efterhånden godt træt af disse fede frikadelleborgmestre, der fører sig frem i en overbudspolitik og som en flok landsbytosser, som snarere hører hjemme i Dansk Folkeparti. Hvis Socialdemokratiets menneskesyn er blevet sådan, at vi ikke kan tåle at se andre mennesker, må vi stille os selv det spørgsmål, om vi overhovedet har nogen berettigelse længere," tilføjer Freddy Blak. Han tager det for givet, at de seneste meldinger om en stramning af udlændingepolitikken skal ses i direkte sammenhæng med de forestående kommune- og folketingsvalg.

"Vi bliver fuldstændig til grin rundt omkring, når frikadelleborgmestrene f.eks. taler om at tilsidesætte FN's konventioner. Nu må det være på tide, at Poul Nyrup Rasmussen eller andre ansvarlige folk i ledelsen griber ind over for disse mennesker og siger: Hold så jeres kæft!"

/ritzau/

*****

Den 5.11.00 af John Reynolds:

Kære Freddy Blak.

Tak for din demonstration af, at der i det mindste er et fremtrædende medlem af Socialdemokratiet, der kan holde hovedet koldt og hjertet varmt. Her på Københavns Vestegn har vi nu passeret bundgrænsen - på vej nedefter.

Frikadelleborgmestrene (Du skulle have Dansk Sprognævns årlige pris for dette udtryk) tager frygteligt fejl, hvis de tror, at de kan vinde næste kommunevalg på disse udgydelser fra Keld Herlev og Kjeld Brøndby.

Det eneste der sker er, at de flytter anstændighedens grænse nedefter, hvilket der kun er et parti, der kan vinde på ved næste kommunevalg og folketingsvalg, nemlig Dansk Folkeparti.

Tak for din civilcourage, det er en opmuntring for mange.

Venlig hilsen
John Reynolds
viceborgmester
Albertslund