Ekstra Bladet, den 1. december 2000:

Racist-betjent får ros af Den Danske Forening

Den nye formand Harry Vinter sammenligner med frihedskæmpere
Af Jan Kjærgaard

- Han skulle have lønforhøjelse.

Den doping-sigtede politiassistent Niels Bach Jensen fra Station 1 i København, der også er under mistanke for at have udbredt stærkt racistisk materiale, skamroses nu af den nyudnævnte formand for Den Danske Forening Harry Vinter. Det sker i et indlæg på foreningens hjemmeside. Vinter finder det særligt prisværdigt, at Niels Bach Jensen er fundet i besiddelse af et Danmarkskort fra det højrerabiate Dansk Forum, der angiver 'de sorte celler' i landet - dvs. steder med høj indvandrer- kriminalitet:

'At undersøge, hvor indvandrer-kriminaliteten er stærkest udbredt, forekommer at være et prisværdigt initiativ, som den pågældende betjent fortjener både lønforhøjelse og forfremmelse for. Tilsvarende kort kendes fra færdselspolitiets regi, hvor man angiver 'sorte pletter', hvor der forekommer flest trafikulykker. Hvordan et sådant kort med angivelse af fakta kan være racistisk er en gåde!'

Selvtægt
Harry Vinter, der netop har afløst Ole Hasselbalch som Den Danske Forenings førstemand, omtaler videre, at politiet hos politiassistent Niels Bach Jensen også har fundet et brev fra en borger, der opfordrer politiassistenten til at tage del i etableringen af en selvtægtsgruppe. Den skulle kastrere udlændinge, som deltager i voldtægter af danske kvinder og i anden kriminalitet. Harry Vinter citerer i den forbindelse chefen for det københavnske ordenspoliti Kai Vittrup for at mene, at politiassistenten burde have informeret sine foresatte om, at han havde modtaget det nævnte brev. Det får Den Danske Forenings formand til at tænke på de danske frihedskæmpere under 2. verdenskrig:

'Hvorvidt en betjent skal optræde som stikker, er en vanskelig afvejning, som kun eftertiden kan dømme om. Der er grund til at minde om, at de første frihedskæmpere, som faldt under besættelsen, faldt for dansk politis kugler'.

Harry Vinter nævner i øvrigt ikke, at Niels Bach Jensens kone Louise Bach Jensen gennem flere år har været medlem af Den Danske Forenings ledelse, styrelsen - og at Niels Bach Jensen selv gennem flere år har været medlem af foreningen.