28.01.02

 

 

Pressemeddelels

28.01.0228.01.02

POEM Paraplyorganisation for Etniske Minoriteter udtaler d. 28.01.02:

 

Lavere startløn til indvandrere er yderligere et skridt mod apartheid i Danmark

 

Tænketanken om Integrationsindsats foreslår at udlændinge får mindre end gældende mindsteløn i Danmark for derved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. POEM mener at dette vil være yderligere et skridt i retning af apartheid i Danmark.

 

Formanden for Tænketanken om Integrationsindsats, Erik Bonnerup, har i weekenden meldt ud, at udlændinge bør have mindre startløn, så de kunne få fodfæste på arbejdsmarkedet. Herved ønsker Bonnerup at gøre op med mindstelønsprincippet i Danmark. Visse indvandrergrupper skal i en periode have lavere løn end gældende mindstelønnen, så de kan være attraktiv arbejdskraft for arbejdsgiverne. Arbejdsmarkedets parter har reageret forskelligt. Arbejdsgiverne er ikke afvisende for ideen. Men fagbevægelsen og socialdemokratiet reagerer med, at de ikke kan acceptere amerikanske tilstande, hvor der ikke er nogen mindsteløn. POEM tager kraftigt afstand fra lavere løn end mindstelønnen afhængig af om man er indvandrer eller dansker.

 

Formanden for POEM udtaler følgende:

”Det er en fuldstændig forrykt idé Tænketanken er kommet frem til, at foreslå lavere løn end mindstelønnen, hvis man er indvandrer. Regeringen har allerede bebudet, at de vil indføre et 7 års optjeningsprincip, så nytilkomne ikke har adgang samme offentlige ydelser som fastboende. Lavere løn end mindstelønnen til indvandrere vil være yderligere et skridt i retning af apartheid i Danmark."

 

”Vi kan ikke acceptere, at lønnen gøres afhængig af om man er indvandrer eller ej. Når formanden for Integrations Tænketanken, Erik Bonnerup fremhæver, at de er kommet frem til et sådant forslag på baggrund af dialog med en række indvandrerrepræsentanter, så er der tale om at Tænketanken har lyttet til folk med apartheid tankegang og ikke lyttet til POEM."

 

 

 

Muharrem Aydas, formand for POEM, Mobiltlf.: 20217404, Email: maydas@bigfoot.com