28.05.03 Læserbrev:

 

Hvem vil hjælpe afghanske deportationsofre ?

 

 

Hvad kan vi gøre for at få flertallet af  folketingspolitikere til at forstå, at det er forrykt at tvangsudvise afghanere i øjeblikket, hvor den farlige, usikre og ustabile situation snarest er blevet forværret - ifølge  hjælpeorganisationer som  FNs UNHCR og Dansk Flygtningehjælp, der arbejder på stedet. Hvordan kan partier i opposition acceptere deportation til et Afghanistan, hvor der stadig føres krig på kryds og tværs mellem de mange lokale krigsherrer - inklusive Taleban, (uanset USAs og Danmarks krigsindsats) . Og hvor alle med hver sine ”skatteindtægter” kan fortsætte i det evindelige. Og hvorfor  den internationalt støttede  Karzai-regering jo knap nok kan fungere som byråd i Kabul og end ikke sikre flygtninge der.

Ja selv i danske aviser læste vi jo for få dage siden om hvordan der i Kabul blev demonstreret imod amerikanerne efter at de havde dræbt adskillige afghanere ved en fejltagelse.

 

Men alligevel erklærer en fremtrædende socialdemokrat sig tilfreds med at Haarders forhandlere bag ryggen på FN og med bistandshjælpen som gidsel har gennemtvunget en tilbagetagelsesaftale!

 

Hvorfor lader Haarder stadig de afghanske asylmodtagere som forlængst har søgt om permanent opholdstilladelse gå i uvished, så han på den måde hæmmer dem i deres kraftanstrengelser for at uddanne sig og skaffe sig det arbejde som regeringen jo ønsker.

 

Den dag situationen er sikker nok vil de fleste afghanere antageligt gerne rejse frivilligt, hvis de får anstændige vilkår. Og så vil de mange dygtige stræbsomme folk have en positiv bagage med fra Danmark som kan bidrage til Afghanistans udvikling - demokratisk og økonomisk

 

Tvangsudviser regeringen med Socialdemokratiets og Radikales velsignelse nu alle hovedkulds på  bedste nationalpopulistiske vis - på tværs af FNs og humanitære organisationers fraråden,  så har man skadet Danmarks globale omdømme og ladet hånt om det primære, at støtte Afghanistans udviklingsmuligheder, som er forudsætningen for at undgå nye nødstedte flygtninge.

 

Skal Danmark virkeligt være et uslingeland der hygger sig i smug ....?

 

Lyt dog til eksperterne der arbejder i Afghanistan og de flygtninge der om nogen forstår situationen i Afghanistan - og lyt så til hvad de afghanske kvinder kan fortæller at de frygter!! Kvindeorganisationen RAWA, som er nomineret til Nobels fredspris kan endog ikke arbejde i Afghanistan jf. http://rawa.false.net/documents.htm . Find selv Amnestys og Human Right Watchs sønderlemmende kritik af  deportation til Afghanistan og følg BBCs nyheder og links om usikkerheden.

 

Med venlig hilsen

Arne Hansen, Sønderjyllands Alle 35, Frederikshavn