Det cykler snart derudad for kvinderne


Balancegang: Tandlæge Nada Abbas vil cykle til arbejde på Hånbæk og Abildgårdskolen efter sommerferien

Klik for at se billedet i stort format...

Nada Abbas havde svært ved at holde balancen, når hun cyklede men her er hun ved at få styr på cyklen med assistance af Lis Lyng Andersen t.v og Lisa Sørensen til højre. Foto: Kim Dahl Hansen


Klik for at se billedet i større format...Klik for at se billedet i større format...

Marianne Isen Email-adresse


FREDERIKSHAVN: - Det er faktisk meget svært at lære at cykle som voksen. Men jeg øver mig og det går godt, så længe jeg holder mig på stier og ikke møder andre cyklister.

38-årige Nada Abbas ler, da hun opsummerer, hvordan det går med hendes liv som cyklist.

Lige inden sommerferien var hun på cykelkursus i Frederikshavn Multietniske Forening, for hun har længe gerne ville lære at cykle. Og siden er hun gået i træning for at være klar, når sommerferien er slut og hun skal møde på arbejde som tandlæge i den kommunale tandpleje. Hun vil også gerne på cykelferie i Danmark.

- Jeg har gerne ville lære at cykle, jeg ser jo hvordan danskerne cykler på arbejde og samtidig er det også god motion. Så min plan er at cykle til tandklinikken på Hånbækskolen, hvor jeg har base og når jeg en skal ud til Abildgårdskolen en gang om ugen, vil jeg også cykle derud. Jeg skal bare lige have fundet en rute, hvor der ikke er så mange andre.

Hun ved godt, at hendes største barrierre er, at hun er bange for at komme til skade. Hun har nemlig tidligere forsøgt at lære sig selv at cykle blandt andet ude i Bangsboskoven. Men kørte faktisk to gange ind i et træ.

- Men nu har jeg fået nogle tips på kurset af vores instruktør Lisa Sørensen om hvordan jeg skal holde balancen. Jeg skal bare sørge for at kigge fremad og ikke nedad, når jeg cykler, og jeg kan godt faktisk godt cykle nu, men jeg bliver bare meget bange og nervøs.

Lige nu handler det om at komme i gang på den rigtige måde.

- Jeg kigger på, hvordan danskerne gør. I står på et ben med den ene fod på pedalen. Det er altså svært, så jeg kommer i gang på en noget anden måde ved at løbe med cyklen.

Hun har også lånt en bog om færdselsreglerne som cyklist, så hun nu ved, at hun skal række hånden ud, når hun skal svinge.

Resten af familien, det vil sige hendes mand og børn kan godt cykle. De har lært det som små.

- Men i min generation var det ikke almindeligt at man cyklede som pige i Bagdad. Og der er ingen i Bagdad, der cykler f.eks på arbejde. Det er simpelthen for varmt, når der er 50 grader.

Lagt på www.nordjyske.dk  fredag d. 16-07-2004 kl. 04:00