. 01-12-2004 Nordjyske Stiftstidende

 Samaritanen Leif Bork Hansen får æren at starte Nordjyskes julelys-stafet

 

Den kriminelle samaritaner


Klik for at se billedet i stort format...

POLFOTO 14.02.1999 Præsten i Lyngby Kirke.


Klik for at se billedet i større format...

Marie Høy og Mikkel Andreas Beck


En god gerning er ikke altid lovlig - men det ser sognepræst Leif Bork Hansen fra Lyngby stort på. Han har ofret sin rene straffeattest for at skjule flygtninge.

- Det er nok den mest indgribende oplevelse, jeg har haft i mit liv som præst. Der går ikke en dag, hvor jeg ikke får henvendelser fra folk, der tror, at jeg kan hjælpe.

Leif Bork Hansen fik en dom på 20 dages betinget fængsel for at skjule flygtningene og satte en stor debat igang.

- Der er en samvittighedskonflikt. Vil man følge landets love eller sin egen samvittighed? Men når det kommer til stykket, må mennesket komme først.

Han mener, at demokratiet i Danmark har spillet fallit, og derfor bliver han nødt til at reagere.

- Når det handler om, hvor vidt vi skal have en eller to broer, så kan flertallet bestemme. Men når det drejer sig om sandheden, og hvad der er ret, så kan man ikke overlade det til andre mennesker. Så må den enkelte selv tage stilling.

Leif Bork Hansen mener dog ikke, at man kan sammenligne hans ulovlige gerninger, med dem terroristerne udfører, selv om de begge udføres i Guds navn.

- Når jeg udøver civil ulydighed, så er det jo ikke for at skade nogen - jeg vil ikke gøre andre noget ondt.

Leif Bork Hansen giver julelyset videre til kunstner og skuespiller Anne Marie Helger.

- Hun er et usædvanligt dejligt menneske, der bruger sin kunst til at gøre opmærksom på det svære, der sker i vores samfund. Og så er hun generøs med at bruge sig selv til et godt formål.

Lagt på www.nordjyske.dk onsdag d. 01-12-2004 kl. 04:00

Nordjyske uddeler et lys hver dag

Julen er god undskyldning for at gøre noget godt. Vi køber ulandskalenderen og tager gerne fingrene ud fra vantens varme for at give en mønt til Frelsens Hær, så vi selvtilfredse kan kæmpe os gennem julegaveønskerne. Meningen med julen er at give noget til andre.

Nordjyske Stiftstidende har igangsat en julestafet, hvor et menneske hver dag modtager et lys, fordi han eller hun har gjort noget for andre eller trænger til at gøre noget for andre. En person som møder beundring, forundring eller forargelse.

Personen skal så give lyset videre til én, som har gjort noget eller trænger til at gøre noget for andre.

Det første lys går til sognepræst Leif Bork Hansen. fordi han har vakt opsigt ved at skjule flygtninge, der skulle udvises fra Danmark. En gerning, der kommer fra hjertet, men som bryder loven.

Se også Leif Bork Hansens kritik af at Haarders ministerium bryder tavshedspligt og forværrer afghanske flygtninges situation

http://www.arnehansen.net/041130Haarderbrydertavshedspligt.htm