Hvorfor nedlægger Rikke Hvilshøj netop asylcentret med de bedste fysiske rammer?

Frederikshavn d. 20.04.06

 

Til flygtningeminister Rikke Hvilshøj og Folketingets Udlændingeudvalg

 

Hvorfor nedlagde din Udlændingestyrelse pr 1. februar 2006 det asylcenter i Danmark som havde de relativt bedste fysiske rammer, nemlig asylcentret på Knivholtvej 22  i Frederikshavn. Det blev jeg ved den makabre afskedsreception hvor asylsøgernes situation ikke blev nævnt med et ord spurgt om af en Røde kors-medarbejder, som undrede sig, da centret i Frederikshavn  ifølge vedkommende var det center i Danmark som havde de relativt bedste fysiske bo-rammer .

I lyset af den aktuelle diskussion indenfor regeringspartierne vil jeg nu sende spørgsmålet videre til Rikke Hvilshøj, Udlændingestyrelsen og Folketingets integrationsudvalg. Ikke for at bede om en forklaring på hvorfor man valgte at nedlægge centret med de bedste fysiske rammer, for det fatter man straks man har hørt Hvilshøjs og Foghs udtalelser.

Men for at gøre opmærksom på at Knivholtvej 22 i Frederikshavn i dag vist står ubenyttet og efter sigende betalt af Udlændingestyrelsen flere år frem for at stå tomt. En genåbning  kan måske være en hurtig løsning på noget af den aktuelle problematik i det begrænsede omfang det handler om de fysiske rammer omkring de i øvrigt misrøgtede asylsøgere.

 

Med venlig hilsen

Arne Hansen, Sønderjyllands Alle 35, Frederikshavn

post@arnehansen.net