Modtaget fra Holger Ross Lauritsen fra København d. 8. juli 2006 kl. 11:16

 

Baggrunden for sultestrejken

 

Baggrunden for sultestrejken er Majid Samaris selvmord på Hantsholm asylcenter den 19. juni efter hans afslag på asyl. I begyndelsen var der seks sultestrejkende, men to holdt op i sidste uge, den ene af helbredsmæssige årsager, den anden for at kunne organisere og støtte strejken udefra (komme med vand etc.). Sidstnævnte hedder Masud Reisvand og er gruppens kontaktperson. Hans telefonnummer er 26 66 80 55. Af de fire tilbageværende er tre bosiddende på asylcentre (det samme, tror jeg), har fået deres sag afvist, men kan ikke smides ud af landet. Den sidste, Kiumar Masrour, er i lidt ”bedre” situation, for hans ansøgning om humanitær opholdstilladelse er under behandling. Ikke desto mindre sultestrejker han af solidaritet. Gruppen er desuden støttet af nogle fredsaktivister, der sørger for vand, sukker og andre materielle fornødenheder, blandt andet en pige ved navn Ulla, som sammen med gruppen har lavet logbogen. Jeg har desværre ikke mødt hende, men jeg vil prøve at komme i kontakt med hende.

 

Gruppens krav:

-         Opholdstilladelse til gruppens medlemmer

-         Alle afviste asylansøgere skal behandles på ny

-         Ændring af dansk asylpolitik så den overholder internationale konventioner

-         Asyl skal gives til alle, der har opholdt sig over to år i asylcentre

 

De sultestrejker i dag på tyvende dag. Strejken har taget hårdt på dem, både fysisk og psykisk. Blodtrykket hos flere af de strejkende er meget lav, på grænsen af det farlige. Masrours puls var i går meget lav. De drikker vand med sukker.

 

Gruppen er meget skuffede over den manglende offentlige bevågenhed. I begyndelsen var pressen og andre instanser interesserede, men de sidste ti dage har de hverken set skyggen af presse, af Sandholmlejren, af Dansk Røde Kors eller af Dansk Flygtningehjælp. For en uge siden snakkede de med en pige fra SF, som de ikke kan huske navnet på (men det var vel nok deres udlændinge- eller flygtningeordfører (jeg ved ikke, hvem det er)), men de har ikke hørt fra hende siden.

 

På slotspladsen er der en del skilte med forskellige paroler, såsom:

-         Dansk asylpolitik koster menneskeliv.

-         Vi sultestrejker mod en umenneskelig dansk asylpolitik

-         Intet menneske er illegalt i verden

-         Alle afviste asylansøgere skal behandles på ny

-         Regeringen og Dansk Folkeparti har ansvaret for Majids og andre asylansøgeres selvmord

-         Danish government violates international refugee conventions

 

Gruppen håber på, at man efter 20 dages sultestrejke vil begynde at interessere sig for dem. De bliver ved, indtil deres krav er opfyldt.

 

Et lands gæstfrihed er åbenbart omvendt proportionalt med dets rigdom.

 

Skrevet af  Holger Ross Lauritsen, holgerlauritsen@hotmail.com tlf  46 92 41 31

 

Yderligere oplysninger vil blive løbende lagt på under http://www.arnehansen.net/index2.htm#2 (Flgtnignepolitik i Danmark generelt)

Her ligger bl.a det nyeste et links til interview med samme Holger Ross Lauritsen: http://www.arnehansen.net/dialog/flygtninge/060707holgerrosslsultestrejkeidk64kbps.htm

 

- samt en opfordring til at skrive under på en appel om en human asyl- og flygtningepolitik i Danmark: http://www.arnehansen.net/060624saetdinunderskrift1.doc