Sultestrejken: Spørgsmål til integrationsministeren fra Jørgen Arbo-Bæhr

medlem af Folketingets udlændingeudvalg for Enhedslisten

 

D 18.07.06

Fra Jørgen Arbo-Bæhr < Jorgen.Arbo-Baehr@ft.dk  >

 

Spørgsmål til integrationsministeren

af Jørgen Arbo-Bæhr

 

1. Har ministeren taget nogen form for initiativer i forhold til de iranske asylansøgere, der aktuelt sultestrejker på Christiansborg Slotsplads, herunder om ministeren ser en anledning til overvejelser vedrørende de danske myndigheders vurdering af eventuelle risici for, at afvisning af iranske asylansøgere kan føre til, at disse bliver forfulgt og/eller fængslet ved en eventuel hjemsendelse?

 

2. Kan ministeren bekræfte, at den danske ambassade i Teheran har oplyst navne på iranske flygtninge i Danmark til de iranske myndigheder, og i bekræftende fald, om ministeren mener, at dette er i overensstemmelse med Danmarks internationale forpligtelser i forhold til beskyttelse af flygtninge?

 

3. Kan ministeren bekræfte, at udlændingemynidghedernes oplysninger, der findes på de ca. 65 afviste iranske asylansøgere, som aktuelt er under hjemsendelsesprocedure, bliver, eller er blevet, sendt til de iranske myndigheder?

 

 

Jørgen Arbo-Bæhr

MF, Enhedslisten

Tlf. 33 37 50 09

eljarb@ft.dk

www.enhedslisten.dk

 

(videresendt af Arne Hansen med oplysning om at det er en reaktion på bl.a brev fra Ulla Røder til rikke Hvilshøj og udlændingemyndighederne som ligger på http://www.arnehansen.net/060717urpresmed.politiangiver.htm