Fra Anne Land <al@bhc.dk>

 

Kære Arne Hansen,

 Tak for dine mails: Det er gruopvækkende at læse den manglende kompetence i Udlst. Det er anerkendt internationalt, at eksponering af flygtninge i f.eks. DK eller andre lande kan begrunde et asyl. Videregivelsen af oplysninger til iranerne er at sidestille med en eksponering. Der er ingen grund til at være naiv mht de iranske myndigheder, og Udlst. bør indskærpes deres ansvar ved en sådan handlemåde. Jeg fatter det simpelthen ikke, er de totalt uvidende om, hvad der sker i Iran ? Som advokat har jeg første og anden håndskendskab til forholdene. Vi kan ikke gå rundt i en dansk osteklokke og tro på, at vores henvendelser bliver behandlet med samme etik, lovgivning, empati mm, som når vi skriver til en svensk eller norsk myndighed.

 

En af mine klienter blev sendt hjem sidste år. To dage efter hjemkomsten blev jeg ringet op af hans søster, nu dansk statsborger, der grædende fortalte mig, han var blevet sat i Evin Fængslet i Teheran. En uge efter ringede hun igen, broderen var blevet hængt med hovedet nedad i mere end et døgn, pisket, tortureret og var næsten halvdød, inden hans forældre fik ham udleveret mod kaution.Hans forbrydelse er, at han har solgt aviser med et demokratisk indhold.

 

 Jeg har repræsenteret iranere i flere år, og ved, at man ikke skal spøge med myndighederne. Jeg ved også, at de har agenter her i landet, akkurat på samme måde, som de har det i Iran.

 

 Alene det, at disse iranere sultestrejker offentligt medfører efter international praksis, at så er de eksponeret til omverdenen og i risiko for asylrelevant forfølgelse, hvilket efter praksis burde medføre : asyl.

 

 

Sincerely Yours, Med venlig hilsen

 

Anne Land, Attorney at Law, advokat

 

Offices of Attorney at Law, Hans Boserup, Esq.

 

 

Ringgade 175

6400 Sønderborg

Denmark, Danmark

Phone, tlf.:      +45 74 42 36 05

Fax:                                     + 45 73 42 38 09

Cell, mobiltlf.: +45 30 28 36 05

 

(videresendt ar ARne Hansen