Klippet fra Indymedia

Demonstranter på DR
af Cablefish og Sacreklovn - Indymedia Monday, Jul 31 2006, 9:09pm
 

Demonstranter forsøgte at trænge ind på DR1

I forbindelse med de iranske sultestrejkendes 43. dag uden føde valgte en gruppe aktivister at tage sagen i egen hånd. De etablerede medier har stort set intet skrevet om sultestrejken på Christiansborgs slotsplads selvom den har stået på meget længe nu. Flere af de sultestrejkende er nu på hospitalet.

Aktivisterne valgte at reagere på mediernes stilletien ved at troppe op ved DR's bygninger i Søborg. De omkring 50 demonstranter trængte ind i foyeen hvor de gav sig til at råbe asylpolitiske slagord og tromme på ruderne. Politiet blev tilkaldt, men inden de nåede frem var der begyndt forhandlinger med DR's nyhedschef Lisbeth Knudsen. Hun lovede at der ville komme dækning på sagen. Dette fik demonstranterne til at droppe modstanden og forlade bygningen og lade talspersonerne følge med ind. Da situationen nu var kølet lidt af kunne hun så i ro og fred afvise alle forslag om dækning af sagen. Hun begrundede det med presseetik om at medier ikke bør give efter for demonstranters pres.

Næsten dagligt har asylaktivister forsøgt at nå igennem til medierne af de etablerede kanaler og gennemført flere demonstrationer og solidaritetsmanifestationer de sidste uger. dog har de fleste medier valgt at være tavse som graven.

Læs også http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2006/07/31/180856.htm  og der er omtale i Politiken

Læs mere omkring sultestrejken på http://www.arnehansen.net/index2.htm#2