D. 3.08.06 kl 16:44  www.Politiken.dk  

 

Afviste asylansøgere får en ny chance

Flygtningenævnet genoptager en stribe sager om iranske asylansøgere. Iranerne afslutter deres sultestrejke på Christiansborg Slotsplads.

 

 

 

65 afviste asylansøgere får nu genoptaget deres afviste asylsager. Flere af dem har i længere tid sultestrejket på Christiansborg Slotsplads - Foto: Thomas Borberg

Fem iraneres halvanden måned lange sultestrejke på Christiansborg Slotsplads bliver nu afblæst.

Iranerne har nemlig sammen med 60 andre landsmænd fået lovning på, at Flygtningenævnet vil genoptage behandlingen af deres asylsager.

»Det er fantastisk«, siger sognepræst Leif Bork Hansen, der sammen med den tidligere SiD-formand Hardy Hansen har rendt myndighederne og Flygtningenævnet på dørene for at tale iranernes sag.

Bølge af henrettelser i Iran
Leif Bork Hansen peger blandt andet på de seneste dages beretninger fra Iran om en bølge af henrettelser og en generel forværring af menneskerettighederne som årsag til, at de iranske asylansøgeres sag nu bliver taget op igen.

Sultestrejken blev indledt i juni, da den 37-årige iranske asylsøger Majid Samavi hængte sig i asylcentret i Hanstholm i juni.

Politiken.dk

(videresendt . Ovennævnte artikel fra Politiken som er bekræftet af Leif Bork Hansen  m.fl

 

Mvh Arne Hansen med tak til alle de gode kræfter som har samvirket i denne sag  (også de som har været i stand til at tage bestik af situationen uanset hvor længe det varede). Men husk at vi skal fortsætte at arbejde og skal følge sagen  fremover med henblik på at skabe en mere generel human praksis i dansk asylpolitk

 

Det forlyder at man i morgen fredag vil forvandle den planlagte støttefest til en glædesfest for alle . når nærmere oplysninger kommer vil de blive videreformidlet

 

Ritzau d. 3.08.06

 

Iranere slutter sultestrejke efter 47 dage

03. aug. 2006 16.58 Indland

De fem iranere, der i 46 dage har sultestrejket foran Christiansborg, slutter deres strejke i morgen. Det oplyser en af de strejkende, Sharif Shoukri, til Ritzau.

Sultestrejken slutter, fordi de fem i dag fik løfte om, at Flygtningenævnet tager deres asylsager op igen.

Folketingsmedlem Jørgen Arbo-Bæhr (EL) oplyser, at i alt 65 afviste iranske asylansøgeres sager tages op igen.

De fem iranere har sultestrejket, siden en 37-årig iransk asylansøger hængte sig i asylcentret i Hanstholm i juni.

Møde i Flygtningenævnet
De strejkendes mål var at rette opmærksomhed på, at afviste asylansøgere er så bange for at blive sendt hjem, at de begår selvmord.

Det fremhæver sognepræst Leif Bork Hansen i et brev, som han og formanden for Foreningen Fred og Forsoning, Hardy Hansen, i dag havde med til møder i Integrationsministeriet og Flygtningenævnet.

Fejret med mælk
Sharif Shoukri og de øvrige strejkende fejrede Flygtningenævnets beslutning ved at drikke mælk. Ellers har de fem i den seneste uge kun indtaget vand og te.

- Vi slutter i morgen eftermiddag, når vi har danset og sunget, siger han.