Modtaget d. 5.9.06

 

Pressemeddelelse udsendt af foreningen Dansk Folkeempati

 

 

Nystiftet forening indsamler lommepenge til asyl-afviste børn

 

21. juli 2006

 

Den nye forening – Dansk Folkeempati – har startet

en lommepenge-indsamling til ca. 200 børn og unge

uden asyl. Børnene lever under regeringens

motivationsfremmende foranstaltninger.

Det indebærer som oftest en trist hverdag i Danmark

år efter år med begrænset personlig frihed.

Lommepenge fra indsamlingen skal give børnene mulighed for selv at kunne vælge bare lidt i deres hverdag.

Vi synes, at asylafviste børnefamilier skal have et ordentligt liv i Danmark. Det indebærer bl.a. lidt personlig frihed til at kunne tage bussen ind til byen, gå en tur i biografen, købe et par nye sko til ungerne, eller hvad man nu ønsker at bruge sine penge på ", siger initiativ-tager Charlotte Blumensaadt.

Foreningen har netop delt de første indsamlede lommepenge ud til børn i Sandholm-lejren.

‘Lidt lommepenge’ vil langt fra løse problemerne men kan bidrage til en lidt bedre hverdag. Samtidig håber foreningen, at indsamlingen kan hjælpe til at opretholde fokus på de afviste asylfamiliers vilkår.

De rejser ikke hjem

Disse mennesker kan ikke formelt opnå asyl, rejser ikke frivilligt, og samtidig kan Danmark ikke tvangshjemsende dem, ofte pga. usikre tilstande i deres hjemlande.

 

De motivationsfremmende foranstaltninger betyder, at disse familier bor på udsendelsescentre (Avnstrup og Sandholm), har jævnlig meldepligt til politiet og får mad tre gange om dagen. Børnene og deres forældre får ingen former for kontante ydelser. Intentionen med foranstaltningerne er at motivere børnene og deres asyl-afviste forældre til at rejse hjem. Men de rejser ikke hjem. Mange af familierne har været her i mere end 5 år.

 

"Vi undrer os over, at vi i Danmark ikke giver bedre vilkår til en gruppe mennesker - som i forvejen har det rigtigt svært. Det burde være muligt som et af de rigeste lande i verden at gøre det bedre", siger anden initiativ-tager Charlotte Gylling Mortensen.

 

Foreningen folkeempati.dk blev stiftet som reaktion på den senere tids medieomtale af forholdene for en gruppe af afviste asylansøgere, som lever i Danmark år efter år på asylcentrene.

Bidrag til lommepenge kan indsættes på konto BG Bank 1551-1015-9040. Foreningen modtager også salgbare loppemarkedsting. 

 

Lommepenge-indsamlingen løber frem til 1. juni 2007, eller indtil regeringen genindfører lommepenge til alle asylansøgere, afviste eller ej.

 

Yderligere oplysninger:

www.folkeempati.dk
Charlotte Blumensaadt, tlf. 2835 2361, chb@folkeempati.dk

Charlotte Gylling Mortensen, tlf. 2548 8995, cgm@folkeempati.dk

Pia Thomsen, tlf. 5125 3246, pit@folkeempati.dk