Jeg kan ikke sove.

I aftes læste jeg Pia Kjærsgårds indlæg i Nordjyske d. 7.2.2000.

. Hun skriver igen en gang om “den magtfulde godhedslobby inden for flygtningeindustrien”

Hvad f..... bilder hun sig ind (bare rolig jeg er pacifist). Som mange andre har jeg brugt årtiers arbejde og titusinder af kr på at fremme en smule retfærdighed i verden.  Pia lad venligst være med at pisse på os., der kommer fra den dybeste danske folkesjæl, os i frivilligt socialt arbejde både for flygtninge og andre nødstedte mennesker. Måske fordi vi er de eneste du ved du ikke kan kujonere. Derfor må vi ikke eksistere.. Du er jo bange for os frivillige. Det er os der er Danmarks dårlige samvittighed, og den ved du at du er nødt til at skal have bugt med. Din godhedsindustri er intet uden folkelig opbakning, sådan som det giver sig udtryk i indsamlin­ger. Og mht. flygtninge så er det de frivilliges spontane aktioner for at redde “sin næste”, der kan få opbakning fra en hel lokalbefolkning, som i øjeblikket i Lemvig, hvor man samler underskrifter for at trygle Thorkild Simonsen til at give den udvisningstruede østslavonske familie humanitær opholdstilladelse.

Røde Kors og Dansk Flygtningehjælps ansatte gør et nødvendigt arbejde, men det er ingen godhedsindustri, tværtimod er personalerne meget stressede på grund af stadige nedskæringer. Når organisationer som Røde kors og Dansk flygtningehjælp arbejder for offentlige midler, så er de yderst sårbare for pression, og kan have svært ved at leve op til at kritisere statsmagten inklusive Flygtningenævnet i det omfang det kan være nødvendigt, som f. eks i øjeblikket. Tværtimod har Dansk Flygtningehjælp især tidligere langt hen ad vejen fungeret som gidsel for nye stramninger og for afvisning af kritik af for stram praksis Uden os græsrødder så ville dine ”godhedsindustrier” måske degenerere til at være den enhver tid værende regerings forlængede arm og føre symbolpolitik på dennes præmisser?

 

Det kan da godt være at der er nogle der tjener deres brød ved at hjælpe flygtninge. Men er det da ikke  bedre end at vores pensionskasser investerer i våben og reklamebureauer og Jyllandsposten profiterer på Dansk folkepartis annoncer, der på bedste nazistisk vis gør nogle andre, muslimerne, til syndebukke ved at spille på  fremmedfrygt hos nogle danskere som aldrig har snakket med en flygtning.

Disse ældre TV-seere bliver magtesløse over for TV-mediernes negative Pia Kjærsgård-nyhedskriterier, der giver reklameindtægter og journalistlønninger så længe seere gider. En ond politikerambitions-frygt-profit-had-spiral, der åbenbart vil køre vildere og vildere, så længe den indskrænkede profitegoisme gerne vil være et tandhjul i værket. Vi har jo set de første eksempler på svage sjæles selvbestaltede feje voldsorgier med overfald på sagesløse f. eks med pitbullterrier. En klar konsekvens af den kollektive hadophobning som danskere udsættes for i øjeblikket........Men det går altså heller ikke bare at gøre Dansk Folkeparti til syndebuk for fremmedfrygtens svøbe. Den fremmes også på grund af skvattede holdninger hos de politiske ledere i Venstre, Konservative og delvis Socialdemokratiet. Det er rigtigt at kritisere Jörg Hayder, men det bliver hykleri, når man i samme øjeblik endnu engang overbyder hinanden med stramninger af samme slags som er Hayders politik. Men skaden er gammel. Allerede i 1994 sagde Venstres leder: “...vi ønsker ikke, det man kalder et multietnisk samfund”. Også samme år afviste Jörg Hayder  “utopien om det multikulturelle samfund”

Arne Hansen, frivillig flygtningerådgiver og integrationsaktivist

 

 

 

Tilbage til forsiden