.........

FN: Irakere bør blive i Danmark

 

Fra Dagbladet Information d. 04-01-07: 22:01 | af: pmol

 

 

Foto: ScanpixFN's Flygtningehøjkommisariat UNHCR konkluderer nu, at det er så farligt for flygtninge at vende tilbage til Irak, at de bør få lov til at blive i de lande, de er flygtet til. UNHCR, skriver i en ny rapport, at menneske­rettighederne i Irak ofte overtrædes, og at mange forfølges p.g.a. religion.

 

"Ind til situationen forbedres væsent­ligt mener vi ikke det er sikkert at tvinge irakere til at tage tilbage til den centrale og sydlige del af land­et," siger UNCHRs talsmand Tim Irwin til TV 2/NYHEDERNE. Sidste år søgte i alt 430 irakere om asyl i Danmark.

 

Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, vurderer at det bety­der, at flygtninge her i landet får lettere ved at få lov til at få asyl.

 

Flygtningenævnet herhjemme oplyser nemlig, at UNHCR's anbefalinger indgår med betydelig vægt i nævnets baggrundoplysninger om forholdene i Irak.

 

Flygtningenævnet vurderer dog, at anbefalingerne ikke fører til, at gamle asylafgørelser generelt bliver genoptaget.

 

Verserende sager, eller sager, der bliver genoptaget, vil blive vurderet ud fra den nye situation, oplyser nævnet.

 

Integrationsminister Rikke Hvilshøj har ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen, men skriver i en kort udtalelse:

 

"Det er det uafhængige Flygtningenævn, der har kompetencen i asylsager, og de seneste oplysninger fra UNHCR indgår ligesom oplysninger fra andre internationale organer i deres sagsbehandling."

 

 

Tilføjelse:

Hvis ikke allerede, så overvej straks at skrive under på  http://www.amnesti-nu.dk/   ?

 

OG hvis du gør overvej så at anbefale dit parti at udsende information til alle medlemmerne om denne mulighed for at gøre en forskel - når vi bare gør det allesammen. Det drejer sig måske om at der skal være nogen som tør være den første?