20.01.07 Pressemeddelelse 
  
300 til fakkelmøde i regn og storm i protest mod udvisning
  
  Lørdag den 20. januar trodsede ca. 300 mennesker storm, regn og hagl i Mariager, da de viste deres uforbeholdne støtte og opbakning til det initiativ, en bredt sammensat borgergruppe fra Mariager havde sat i værk ang. Mirsad Zairi, der er nægtet asyl og ophold i Danmark.  
  Iklædt regntøj, fakler og sangblade viste de fremmødte, at her var retsbevidstheden krænket, her måtte der markeres, at i Danmark lever stadig de stolte og hævdvundne værdier som medmenneskelighed, næstekærlighed, ansvarlighed for de svage i vort samfund -akkompagneret af Sergio Marini og Anja Dybris, der bl.a. sang og spillede sangen om Kaltrina - skrevet af K.E. Lægsgaard med musik af Sergio Marini.
  
  Talte om hjerteløs tvangsskilsmisse.
  
  Borgmester i Mariager Fjord Kommune, H.C. Maarup, berørte netop i sin tale de gamle danske værdier, hvor vi kunne være stolte af den danske kultur og den danske folkesjæl. Han omtalte endvidere de elementer i Statsministerens nytårstale, der satte fokus på den enkeltes ansvar og indsats - og kunne i samme åndedrag fortælle, at netop Mirsad ikke kan få lov til at tage ansvar for at forsørge sin familie og opdrage sit barn, fordi der "ikke er plads til ham i Herberget"! 
  "Hvordan mon vi danskere vil blive skildret om 50 år, når folkesjælen skal beskrives af historikerne ", spurgte H.C. Maarup, " som følelseskolde, egoistiske, beregnende og selvtilstrækkelige? - Vi kan ikke være dette bekendt - etikken og moralen er forkert!"
  
  Helle Myken, sognepræst i Assens ved Mariager, medstifter af "præsteinitiativet" og utrætteligt kæmpende for Mirsad og hans familie, fortalte om den lille families rædsler, tortur og efterfølgende sygdom. Hun talte om at have hjertet på rette sted, og "vi ved, at det netop drejer sig om, at hjertet kun har ét rigtigt sted - medfølelse kalder vi det. At have hjertet det forkerte sted, eller ligefrem være hjerteløs, det er at lukke for historien og sige, at den ikke rager os.".
  "Der er noget dybere på færde end blot et politisk tilhørsforhold, det gælder jo om at have vort hjerte på det rette sted, når vi føler, at disse mennesker liv angår os. Det handler om, at det er muligt at miste sin sjæl, også en folkesjæl, alt det vi som land har af historie og stolthed."
  
  Henrik Kaas, præst i Pinsekirken i Mariager, berørte de samme temaer -  medmenneskelighed, næstekærlighed, ansvarlighed og de gamle hævdvundne danske værdier. Han sendte et brev til integrationsministeren i 2005 ang. denne sag, og stadig er intet sket!
   "Jeg har altid været glad og taknemmelig for at være dansker, vi har været med til at hjælpe mange danskere i vanskelige situationer som f.eks under 2. verdenskrig, hvor mange jøder blev hjulpet 
  til Sverige. Vi gjorde en forskel, hvilket skabte sammenhold og glæde, og vi kunne gå med løftet hoved.  - I dag er spørgsmålet, om vi kan løfte hovedet ?- Kan vi være tilfredse med vore handlinger og prioriteringer? - Det kan vi ikke i forhold til Mirsad og hans familie - og jeg glæder mig til den dag, hvor jeg med oprejst pande kan sige: "Jeg bor i et land, hvor vi behandler hinanden med værdighed - Giv Mirsad, Valentine og Kaltrina deres liv tilbage - giv dem en chance for at være en familie og os en chance for at redde vor danske folkesjæl. 
  
  Mere end 1000 har i Mariager med underskrift bakket op om opholdstilladelse til Mirsad - NU!!!
  
  Britt Lægsgaard, Mariager, tlf. 98 54 11 53