Frederikshavn d. 10.05.07

Ny Alliance?

 

På ny Alliances hjemmeside står at vi skal have ”skatten ned til omkring 40 % for alle” Og uden at boligskatterne øges refererer min avis så i dag.

Ny Alliance skylder alle seriøse borgere lige fra 16-årige skolebørn med samfundsfag på skemaet  et hurtigt svar på hvordan man vil få det til at hænge sammen med at man skriver på sin hjemmeside, ” Vi vil tage det bedste fra social-liberalister og social-konservative…” For det er jo at sørge for en robust offentlig sektor der kan forebygge og afbøde den privatkapitalistiske markedssektors værste udskejelser og bistå alle til (at skabe sig) et menneskeværdigt liv.

 

Hvor vil ”Ny Alliance så hente de nødvendige penge til den offentlige sektor fra? Har Ny Alliance en troværdig – eller måske  snarere en nyliberal politik, der vil spare den offentlige sektor væk til fordel for et alles-kamp-mod-alle-samfund, hvor kun de stærkeste får en tvivlsom gevinst - omgivet af nød og mistillid?

 

Og socialliberalt værre endnu er, at Ny Alliance fra dag 1 lover den  rigeste del af befolkningen at fjerne den rest af progressiv beskatning og fortsat freder dvs. forærer de rigere boligejere i de store byer deres store samfundsudviklingsmæssigt skabte friværdier i jord og bolig og dermed unddrager jordejerne fra den samfundsøkonomisk nødvendige beskatning. Og det kan jo kun blive på de stagnerende udkantområders og de ubemidledes bekostning.

Konklusion: Ny alliances politik er ikke social(-liberal/konservativ)

 

Dog med undtagelsen: ” en human flygtningepolitik med vægt på demokratisk integration. Ingen lidende flygtningebørn” som  jeg dog kun har hørt Gitte Seeberg tale varmt for. Og  tak for hendes socialkonservative omsorg for de svageste og forfulgte her slår igennem. Jeg håber, at Ny Alliance her kan være med til at fjerne Dansk Folkepartis udrensningsdagsorden.

Men indtil videre  kan man tvivle på om de mange nyliberalister, senest Leif Mikkelsen, som Ny Alliance må have tiltrukket vil prioritere sådan? For overfor Ny Alliances 15.207 medlemmer , så står, at Det Radikale Venstre d.10/5 kun har mistet 227 medlemmer – ja endog har fået 124 nye).

 

Det tyder på at de mennesker som er engageret i flygtningeskæbner også har bemærket at Ny Alliance vil fastholde lovstramningerne i 2001. Altså med den indsnævring af flygtningebegrebet som nu har fået  57.000 til at kræve amnesti for flygtninge der har siddet over 3år i lejre. Derfor kan man frygte at de ”lidende flygtningebørn” blot forbliver som vinduespynt på de nyliberales nyalliance.dk.

OG ikke mindst når Khader efter sigende var idemanden bag starthjælpens forløber og personligt støttede Irakkrigen. Men alle skal have lov til at blive klogere og håbet beskæmmer ingen formanede min gamle mor.

 

Arne Hansen, Sønderjyllands Alle 35, Frederikshavn, samfundsfagslærer emeritus mv.

post@arnehansen.net , www.arnehansen.net