D 14.06.07 fra (Ole) <asyl@secureid.org>

 

20. juni: International flygtningedag


1993-2007: over 8.800 dødsfald på grund af Fort Europas dødbringende politik


På Flygtningekonventionens 50-års jubilæum i 2001 erklærede FN den 20. juni for “international flygtningedag” - en dag, med fokus på de fordrevne folk overalt i verden og vores ansvar for at hjælpe dem. Istedet for at arbejde for at forstærke og overholde konventionen har EU og de europæiske stater de sidste årtier arbejdet på at udhule og ødelægge den. Istedet for at beskytte flygtninge fører EU-staterne en aktiv politik, der dræber folk, der forsøger at komme i sikkerhed. Organisationen UNITED har siden 1993 overvåget de dødbringende konsekvenser af Fort Europas politik og registreret flygtninge og migranter, som dør i forsøget på at komme i sikkerhed i Europa. Listen består nu af over 8.800 dødsfald.

På den internationale flygtningedag koordinerer UNITED hvert år en kampagne med fokus på Fort Europas dødbringende flygtningepolitik. Kampagnen består af NGO’er, flygtninge- og migrant-organisationer, antiracistiske grupper m.v. og foregår på lokalt, nationalt og europæisk niveau. Hver organisation sætter fokus på forskellige emner og aktionerer på forskellige måder for at rejse opmærksomhed om flygtninges vilkår og regeringernes politik. Hvert år koordinerer UNITED alle antiracistiske aktiviteter op til den 20.juni, så de bliver en del af en pan-europæisk kampagne mod Fort Europa.

Hos UNITED kan alle downloade listen med de over 8.800 dokumenterede dødsfald blandt flygtninge og migranter, der omkom på grund af Fort Europas politik. Man kan også bestille eller downloade plakater og andet kampagnemateriale om dette og andre antiracistiske emner via UNITEDs hjemmeside. Grupper, der planlægger aktiviteter op til den internationale flygtningedag kan også kontakte UNITED før og efter for at blive en del af den pan-europæiske kampagne.
Mere info hos UNITED:

-  Læs mere om kampagnen den 20. juni og download materiale: http://unitedagainstracism.org/pages/camprfc.htm
-  Se aktiviteter i Europa: http://unitedagainstracism.org/pages/act07rfc.htm
-  Download dødslisten med over 8.800 dokumenterede dødsfald (pdf): http://unitedagainstracism.org/pdfs/listofdeaths.pdf
intet menneske er illegalt
http://illegalt.mahost.org/article.php3?id_article=245