Frederikshavn d. 29.10.08

 

Til medierne i Danmark

 

Om Røde Kors-chef Chemnitz' manipulation med medier og os alle

 

 

Der dukker nu læserbreve op der klandrer Luk Lejren-aktivisterne for ikke at tage hensyn til Sandholmbeboerne, når man vælger at demonstrere i deres nærhed.

Men jeg ved, at Luk Lejren hele tiden har haft tæt kontakt til beboerne i Sandholm, fordi der er folk i Luk Lejren, der har hjulpet flygtningene bl.a. der i  15-20 år og derfor har opnået beboernes tillid. Faktisk er initiativet kommet i stand på en bøn i foråret fra beboere om at gøre noget for at hjælpe dem ud af deres traumatiserende situation uden fremtid, frygt for udvisning til livstruende situation og glemt af danskerne.

 

Jeg vil forstå kritiske læserbreve i bedste mening. Men læserbrevsskribenterne og flertallet af danskere er desværre blevet et offer for Røde Kors asylafdelingschef Jørgen Chemnitz' manipulation med at tage patent på beboernes mening, dels gennem hyppige selvbestaltede udtalelser og dels ved d. 25. oktober at forhindre pressen i at træffe beboerne.  Den ukritiske del af pressen, der ikke har interesseret sig synderligt for beboernes skæbne i Røde Kors asyl- og udvisningslejre, har således accepteret Chemnitz udtalelser og udtalelsessmonopol og markedsført Chemnitz udtalelser som den vedtagne "sandhed".

 

På denne måde er det lykkedes Røde Korschefen at fordreje opmærksomheden væk fra, at Luk Lejren nu vil have Røde Kors til at trække sig som entreprenør for regeringen. Og Røde Kors skal trække sig, fordi Røde Kors fortsatte accept af at drive flygtningelejrene under de stadig værre betingelser, som regeringens stramme flygtningepolitik skaber for beboerne, betyder at regeringen fortsat kan misbruge Røde Kors gode navn og rygte til at legitimere overfor befolkningen, at de fører Dansk Folkepartis stadig strammere og inhumane udvisningspolitik.

 

Vil de mange gode mennesker i Røde Kors virkelig acceptere, at Jørgen Chemnitz tilsviner Luk Lejren og mange andre frivillige flygtningevenner ved forlods at påstå de er autonome, der blot pønser på vold? Og kan de RK-frivillige også stå model til, at Jørgen Chemnitz derved har beredt vejen for at Pia Kjærsgaard bagefter kan kalde alle de flygtningevenner der deltog i Luk Lejren-demonstrationen, bl.a. fra Bedsteforældre for Asyl, for ballademagere?

 

Og kan de Røde Kors-frivillige se en mening i at arbejde gratis i en organisation, som vi nu har set vil bruge alle midler for at undgå debatten om hvorvidt Røde Kors legitimerer EU's skrappeste udvisningspolitikken, som skal afskrække forfulgte mennesker ude i verden fra at forsøge at komme ind i Danmark?

 

Beboerne har da også udtrykt en varm tak til de Luk Lejren-folk de kender, for at Luk Lejren nu har fået sat fokus på asylsøgernes umenneskeligt lange ophold i uvished i Røde Kors-lejrene samt Røde Kors rolle heri. Thi når asylsøgerne her så går amok, så ringer Røde Kors-chef Chemnitz straks efter politiet.

Kan Dansk Folkeparti ønske sig mere? 

 

Skal Røde Kors-chef Chemnitz' manipulation have lov at fortsætte?

 

Mht. dokumentation , som er telefonsamtaler og -interviews, så hør bl.a. på www.arnehansen.net/dialog/flygtninge/  og især www.arnehansen.net/dialog/flygtninge/081018sandholmboere64.htm  og læs under www.arnehansen.net/index2.htm  samt under http://secureid.org:8100/Lists/asyl/List.html   hvor videresendte emails om emnet asyl - bl.a.a til medierne, politikere og flygtningevenner stadig ligger til fri afbenyttelse for alle

 

Med venlig hilsen

Arne Hansen, mangeårig flygtningeaktivist  og samfundsfaglig journalist,

Sønderjyllands Alle 35, 9000 Frederikshavn, post@arnehansen.net

 

 

 

 

 

Tilbage til forsiden