Hjælp verdens flygtningebørn

– meld dig som indsamler søndag d. 9. November 2008,

der mangler 7000 indsamlere i Danmark

Vi skal nu høre hvordan vi kan hjælpe verdens flygtningebørn og deres familier.

 

Situationen i lande som Congo, Darfur, Somalia og Sri Lanka er katastrofal, og flygtningene har mere brug for hjælp end nogensinde. Nogle af de første ofre i en flygtningekatastrofe er børnene. De får ikke nok mad og rent vand, og de lever hver dag med frygten for vold og risikoen for at blive bortført som børnesoldater.

 

Frederikshavn Lokalradios Dialog-redaktion har ringet til Dansk Flygtningehjælp for at høre hvordan det går med at skaffe indsamlere til at gå rundt og ringe på hos folk og samle penge ind til at hjælpe verdens flygtningebørn til at overleve og til en fremtid og vi får at vide at der mandag d. 3. November stadig mangler 7000 indsamlere for at dække de ruter der er lavet i byområder. Dvs at der ligger 7 milioner kr hos danskerne og venter på at blive samlet ind på søndag d. 9. November. Du kan samle ca 1000 kr ind hvis du melder dig på www.flygtning.dk/arneh  og giver 2-3 timer af dit liv på søndag fra kl ca 10,30 til kl ca 13.? For de penge kan Dansk Flygtningehjælp f. eks forsyne 500 flygtningebørn i Somalia med vand i en måned.

 

Der er altså brug for indsamlere til Dansk Flygtningehjælps landsindsamling søndag den 9. november. Dansk Flygtningehjælp fokuserer i år på de 20 millioner børn, der lever med frygten for vold og risikoen for at blive bortført som børnesoldater.

 

Særligt børn er udsatte, når der er krig i et område. En million børn er forældreløse på grund af krig i verden i dag og 8-10.000 børn dør eller bliver lemlæstet af landminer hvert år. De har brug for din hjælp den 9. november.

 

”Dansk Flygtningehjælp arbejder på højtryk for at hjælpe børn, der er fanget i konflikter og borgerkrige. Vi sørger for eksempel for, at de får mad nok og rent drikkevand, og vi genopbygger skoler, så de kan få en uddannelse,”

 

 

Her kan man nu høre nødhjælpsarbejder Anni Lyngskær fra Dansk Flygtningehjælp fortælle om den udstilling af flygtningebørns tegninger, som hun har turet Danmark rundt med på gader og stræder i 24 byer for at skaffe indsamlere - Jf www.arnehansen.net/dialog/flygtninge/081103DFHannilygskaer64.htm

Interviewet er optaget d. 3. November 2008

 

.

Og man kan altså melde sig på www.flygtning.dk/arneh eller ringe på 33 73 51 70.

Eller man kan tilmelde sig en lokal indsamlingskoordinator i den kommune man bor i. og man kan kontakte koordinatoren via www.flygtning.dk  og her kan man også læse hvor man kan møde op på søndag d. 9. November fra kl 10,30 for at hente indsamlingsbøsse og rute

 

Og er man ikke hjemme på søndag d. 9. November men gerne vil give en halvtreds’er, så kan man sende en SMS til 1241med teksten ”flygt”.

 

 

 

 

 

 

Tilbage til forsiden