07-11-2008 21:07 fra Said

Vedheftet finder I den danske regerings "tilbud" til afviste irakiske asylansøgere

Den "stramme retfærdighed" og blodpenge

Stram men retfærdig - er det slogan som statsminister Anders Fogh Rasmussen monotont gentager hver gang hans regering bliver kritiseret for sin løsagtige omgang med det officielle Danmarks internationale forpligtelser ifølge internationale konventioner, som danske myndigheder har ratificeret og underskrevet.

Det er kommet på mode at undskylde og Anders Fogh Rasmussen har på Danmarks vegne bedt om undskyldning for de daværende danske myndigheders afvisning af flygtninge fra nazismens Tyskland i 1930'erne og 1940'erne. Og det er ganske rimeligt. Men lige så urimelig er de nuværende danske myndigheders "stramme retfærdighed" over for nutidens flygtninge. Regeringen har bebudet, at den vil tilbyde afviste irakiske asylansøgere kr. 56.000 til voksne og kr. 30.000 til mindreårige, der "frivilligt" vender tilbage til det nordlige Irak. Efter 28. november, vil de asylansøgere, der ikke modtager "tilbuddet" så blive tvangsudvist – uden økonomisk støtte. Hvori består frivilligheden ved en udrejse på sådanne vilkår?

Danmark er et lille land og kan ikke løse alverdens problemer og vi må have en begrænsning af hvor mange asylansøgere vi kan give ophold i Danmark, lyder det fra regeringsblokken og dens medløbere, gennemtrængte som de er af Dansk Folkepartis maniske og paranoide fremmedhad. Sådan siger de samme politiske kræfter, som med det mindst mulige flertal og på et løgnagtigt grundlag om masseødelæggelsesvåben, der kun eksisterede i krigsmagernes at vildlede fantasi, gjorde Danmark delagtig i invasionen af Irak - for at sikre imperialismens kontrol over Mellemøstens oliekilder. Hundredtusinder, hvis ikke millioner af irakere blev hjemløse flygtninge, andre hundredtusinder af irakere blev dræbt, Iraks infrastruktur blev sønderbombet.

I den kontekst er det krigsmagerne, der føler sig kaldede til at forsvare danskheden mod muslimer og "fremmede", står frem og siger vi ikke kan løse alverdens problemer. Det må da være alle tiders suveræne verdensrekord i topmålt hykleri.

Said Parvin, Karl Åge

Links stil den danske regerings ”tilbud” til afviste irakiske asylansøgere:

Regeringstilbud s.1  

regeringstilbud s. 2

Regeringstilbud s. 3

  

 

 

 

 

 

Tilbage til forsiden