ALLE kan være med til at lukke Sandholmlejren!

 

 

D 23.10.08 Fra Said Parvin

Aktionen

ALLE kan være med til at lukke Sandholmlejren!

Hvor, hvornår og hvordan...

Aktionen vil være konfrontativ, men ikke-voldelig. Derfor kan alle være med og deltage på det niveau, der passer dem. I hoveddemonstrationen er der plads til alle borgere der vil reagere mod racismen; unge og gamle, folk med børn, erfarne og uerfarne demonstranter. Under hele aktionen vil alle deltagere løbende blive informeret om hvad der foregår omkring demonstrationen, så alle deltagere har et overblik.

Det er vigtigt at Sandholmlejrens beboere ikke på nogen måde lider overlast. Vi har planlagt aktionen så vi ikke skræmmer beboerne. Tjek derfor kortet over lejren grundigt på forhånd; Vi skal ikke ind på beboelsesområdet. Vi skal heller ikke trænge ind i administrationsbygningerne, fordi personfølsomme oplysninger og dokumenter om asylsager opbevares der. Nogle af beboerne kender os ikke og er derfor utrygge ved aktionen. Mange er dog blevet informeret gennem infomøder og flyders oversat til en lang række forskellige sprog. Den generelle respons fra beboerne i lejren er positiv. Dog kan et voldsomt og larmende indgreb virke skræmmende, så tænk over hvordan du agerer under aktionen og vis hensyn til dem der bor i lejren og de andre der deltager i aktionen. Vi har en høj grad af kommunikation med beboerne. På selve dagen vil vi have en kontaktgruppe fra Luk Lejren inde i selve lejren så beboerne løbende kan få at vide hvad der sker.

Vi ønsker ikke at skabe utryghed hos beboere i Sandholmlejren og vi ønsker ikke konfrontation med de ansatte i lejren eller med politiet. Vores ærinde er at lukke Sandholmlejren og demonstrere mod den racisme lejren er en del af. Vores styrke er at vi er mange og vi passer på hinanden. Brug din fantasi: Kravl op på tagene, sæt kontrolposten ud af funktion, medbring bannere og stencils, balloner og graffiti og flag og knibtænger. Vis at vi er solidariske med beboerne i sandholmlejren! Vis at racisme aldrig kan accepteres! Hegnet skal ned, lejren skal lukkes!

Vi er rigtigt mange der skal lave aktionen sammen og dens succes afhænger af at vi er gode til at være fokuserede på, hvad aktionen handler om. Kodeks for aktionen er:

1. Ingen tilsigtet personskade

2. Ingen færden i beboelsesområdet og ingen indtrængen i administrationsbygningerne

3. Pas på dem der bor i lejren og hinanden. Vær derfor opmærksom på andre og vær ædru

 

Aktionens forløb lørdag d.25.okt.:

Allerød Station kl. 12.00 - Vi samles ved Allerød Station, her mødes folk der kommer fra alle steder i landet. Der vil være busser fra Jylland, Fyn, Sjælland og København. Du kan tilmelde dig bustransport på luklejren.dk eller tage toget.

Demonstration - Når alle er samlet, går vi sammen i en stor demonstration ud mod lejren ad Sandholmgårdsvej. Demonstrationen er anmeldt til politiet og altså lovlig. Der vil være lydvogne med taler og musik, og en masse mennesker med bannere, fest og farver og god energi. Vi har ret til at forsamle os og demonstrere, men demonstrationen er anmeldt for at politiet ikke skal gøre noget overilet og opløse demonstrationen når vi kommer. Bliver demonstrationen mod al forventning stoppet og forhindret i at gå videre af politiet, bevæge vi os mod lejren ad alternative ruter – der vil blive signaleret tydeligt til alle deltagere i demonstrationen hvilke ruter der er tale om.

Der er cirka 3,5 km fra Allerød Station til Sandholmlejren og vi vil gå i et roligt tempo. Det er en god ide at tage gode sko på, og huske en flaske vand og måske en madpakke.

 

Fest ved Sandholmlejren - Når vi ud på eftermiddagen når frem til Sandholmlejren, vil hoveddemonstrationen gøre holdt på parkeringspladsen foran lejrens hovedindgang. Her vil der være taler, mad og masser af musik.

 

Aktionen går i gang - På et tidspunkt vil aktivister, der vil være med til at klippe eller hive hegnet ned, bryde ud af hoveddemonstrationen og begynde den civile ulydighedsbaserede del af aktionen. Det vil blive signaleret tydeligt, når denne del af aktionen begynder. Således kan alle vide, hvor de skal placere sig, hvis de vil være med til at konfrontere hegnet eller vil blive i den stillestående demonstration som forsætter under hele aktionen.

Lejren lukkes – ved at åbnes op - Dem der konfronterer hegnet vil klippe det i stykker, hive det ned og kravle over det. Hvis politiet forsøger at stoppe os vil vi bruge vores mobilitet og evnen til at slippe igennem eller udenom eventuelle politiforhindringer i det åbne naturterræn. Vi vil ikke i voldelig konfrontation med politiet, men vi vil skubbe på eventuelle kæder af politifolk, hvis de forhindrer os i at nå hegnet.

Når vi kommer ind bag hegnet vil vi bruge lejligheden til at vise, at racisme aldrig kan accepteres - samtidig med at vi husker at der bor mennesker i lejren som vi frem for alt skal vise hensyn overfor. Vi bruger vores fantasi: Kravler op på tage, sætter kontrolposter ud af funktion, hænger bannere og flag op, dekorerer med stencils, balloner og graffiti – tag gerne krea-ting med hjemme fra. De stykker af hegnet, som vi har klippet ned sætter vi op omkring administrationsbygninger. Aktionen vil være velplanlagt og veltilrettelagt.

Fælles afgang – Der er ikke fastsat et sluttidspunkt for aktionen, fordi det på forhånd er svært at vurdere, hvordan dagen kommer til at forløbe rent tidsmæssigt. Hvornår aktionen er slut vil blive kommunikeret ud. Herefter går vi i fælles demonstration tilbage til Allerød Station.

 

Musik og taler til Luk Lejren demonstrationen den 25.10: Musik:

DJ Ras Money(Reggae)

Super Mike(reggae)

DJ Kid Kishore(trashup)

Rap Moves(Rap)

Zaki(Rap, reggae)

Hanniballade(Tango/happyhardcore)

DameUlove(elektro-dans)

Lille Kaka(rap)

Ibo(dansk-kurdisk akustisk band)

 

Talere:

Luk Lejren holder selvfølgelig tale til demonstrationen, men der vil også være taler fra en række enkeltpersoner og repræsentanter fra asylpolitiske foreninger

Flemming Christian Nielsen, bl.a. forfatter

Bente Rich, bl.a. psykiater

Rune Engelbreth, bl.a. skribent på Politiken

Aktivist fra foreningen Asyl-ret

Aktivist fra Stop Udvisningerne

Bodil Hindsholm, bl.a. præst og ordfører for Borgere for et Anstændigt Danmark

Aktivist fra Initiativet mod statsracisme

En beboer fra Sandholmlejren holder tale

 

Transport

Tog

Vi mødes kl. 11 på Nørreport st. og tager fælles tog mod Allerød. Vi kommer til at være rigtig mange mennesker, så alle vil ikke kunne komme med det første tog, og vi vil højst sandsynligt opleve forsinkelser. Derfor mødes vi i god tid!

 

S-tog E til Allerød st. fra Nørreport st.

Klokken

Start/stop

Næste

Næste

Næste

Nørreport st.

10.58

11.08

11.18

11.28

Allerød st.

11.29

11.39

11.49

11.59

Skal man fra Fyn er der afgang kl 9:00 fra Odense banegård. Mødested er ved DSB billetsalget.

 

Cykel

Det er naturligvis også muligt at cykle til Allerød. Der er ca. 25 km og det tager omkring 1 time og 45 min. at cykle derop.

 

Tilføjet af Arne Hansen:

Se evt. opdateringer på www.luklejren.dk

 

http://www.arnehansen.net/081021saidomssandholm.htm  kan man høre Said om oplevelser i Røde Kors-lejren Sandholm, - Hvad siger Sandholm-beboerne selv - og en børnepsykiater 

 

Og man kan få et overblik over processen og debatten om Luk Lejren-aktionen HER hvor alle e-mails rundsendt fra asyl- og flygtningelisten ligger til fri afbenyttelse..

 Interesserede kan tilmelde sig denne mailservice fra flygtninge- og asyllisten ved henvendelse til post@arnehansen.net

 

Det kan også nævnes at der er oprettet et debatforum om Luk Lejren-aktionen på http://debat.modkraft.dk/

Tilbage til forsiden