Meddelelse fra Asylret d.19 .feb. 2009 kl. 12.35

Kære flygtningevenner

 

Siden netværket Folkelig Bevægelse mod Tvangsudvisninger af irakiske asylansøger er startet (jf d. 6. februar)er der sket en masse positive ting og vi er meget glad for resultatet indtil nu.

 

1 - Kort efter starten på kampagnen har repræsentanter for de irakiske myndigheder kontaktet os og har reageret positivt på kampagnen. Vi forventer snarligst at høre fra dem igen.

 

2- Vores kampgane har vagt et stor debat i Irak, hvor bl.a. Kurdistans største dagblad med navn af Hawlati har skrevet på sin forside om vores kampagne.

Avisen vedhæftes. Artiklen ligger nederste til højre. Du kan læse oversættelse af artiklen nederst på denne meddelelse.

 

3- Indtil nu har 680 personer kontaktet Asylret og fortalt, at de har skrevet til Iraks præsiden , Det irakiske udenrigsministerium , og  henvendt sig til den irakiske ambassade for at vise deres sympati til vores kampagne .

 

Oversættelse af Hawlati-avisens artikel

 

Under en kampagne til støtte for irakiske asylansøgere i Danmark har en gruppe danskere kaldet ”STOP UDVISNINGERNE” i et brev til Iraks parlament og Jalal Talibani bedt om, at de ikke modtager de tvangsudviste irakere, når Danmark sender dem til Irak. Denne gruppe skriver i et brev, som Hawlati er i besiddelse af, at der i december befandt sig mindre end 400 afviste irakiske asylansøgere i Danmark i en aktuel udsendelsesposition efter afslag på deres asylansøgninger.

De ønsker for nuværende  ikke at vende tilbage. De lider af både fysiske og psykiske problemer. Kampagnen siger, at nogle af de afviste asylansøgere har opholdt sig i Danmark i op til 12 år og at der er familier med børn blandt dem.

Gruppen mener, at løsningen på problemet er, at de irakiske myndigheder ikke modtager de tvangsudviste irakere. Den mener ikke, at der er nogen, der ved hvilken skæbne der venter de afviste asylansøgere, når der er tilbage i Irak og beder derfor de irakiske myndigheder om ikke at modtage de afviste irakere.

Læs her den kurdiske avis Hawlatis artikel om Folkelig Bevægelse mod Tvangsudvisninger af irakiske asylansøgere 

Asylret har fået at vide, at Hawlati dagbladet er det største dagblad i Kurdistan. Hvordan dagbladet har fået fat i vores brev til præsident Talibani og Parlamentet er ikke klart for os. Vi kan kun vurdere, at det er myndighederne selv, der har sendt det til avisen.

 

Vi vil igen bede jer at skrive/rineg til de irakiske myndigheder og bede dem om at ikke samarbejde med den danske regering om at gennemføre tvangsudvisningerne til Irak.

Ring/skriv til:

Præsident Talbani (klik på linket og skriv direkte til præsident Talibani)

http://iraqipresidency.net/greetings_send.php?language=english

http://www.iraqipresidency.net/greetings_send.php?language=english

Det irakiske udenrigsministerium Tlf.:          00964 15 372 122

Den irakiske ambassade Tlf.:    39 450 270 E-Mail: kbnemb@iraqmofamail.net

Nazah Parlamentsleder E-mail: nazaha@cabinet.iq   

Netværkets kampagne fortsætter til og med den 14. marts 2009, hvor vi afholder en sympatidemonstration lige uden for Iraks ambassade. Vi vil her aflevere vores appel samt blomster til repræsentanter for Iraks regering.

 

For yderligere information kontakt   kampagne.for.afviste.irakere@gmail.com

Kontakt person : Said Parvin  /Sanne Rasmussen               50 39 01 19       

Mvh Folkebevægelsen mod tvangsudvisninger

 

 

 

                                                                                      

 

Tilbage til forsiden