D. 11.05.09 indsendte Arne Hansen nedenstående læserbrev til Nordjyske-Frederikshavn, bragte det d. 12.05.09:

 

I byrådet drejer det sig om hvilken politik.

 

Som SFer og som frivillig føler jeg behov for at komme af med mine frustrationer over det manglende samarbejdet mellem Socialdemokratiet og SF - nu da læserbrevet d. 10. Maj om ”SF i seng med Venstre” giver mig en anledning, da det ikke kan stå alene.

 

Man skal nok have været aktiv i SFs kommunalpolitiske arbejde for at forstå, at et enstemmigt opstillingsmøde bakkede op om, at SF stiller med egen borgmesterkandidat .  

Selv oplever jeg en dyb frustration over hvordan den socialdemokratiske byrådsgruppe har behandlet  SF.

Efter at SF efter sidste valg havde peget på Socialdemokratiets borgmesterkandidat, så kvitterede Socialdemokraterne med at udrense SFere. F.eks. kasserede man Poul Rode Andersen, der havde været ildsjælen i integrationsarbejdet og i udformningen af vedtægterne for det nye integrationsråd, (vedtægter, som man i øvrigt ikke har overholdt mht. at gennemføre demokratiske valg blandt de etniske minoriteter).

 

Og personligt måtte jeg som SFer opleve, at jeg  fik frataget mine muligheder for at vise mig værdig til den tillid som de mange minoritetsstemmer  viste mig(selvom det ikke gav valg). Thi det nye herskende SV-byrådsflertal,  der især manifesterede sig i arbejdsmarkedsudvalget, kvalte nu de integrationsprojekter, som jeg havde været med til at starte på frivilligbasis. Det drejede sig om Løft Livet og Frederikshavn Multietniske Forenings lokaler  med bl.a. lektiehjælp og rådgivning. (Måske var det også inspireret af integrationsforvaltningen, som ikke kunne lide klager der fik medhold i det sociale nævn).

Sundhedsudvalget chikanerede endog ved - på tværs af den administrative indstilling - en overgang at fratage FMF al § 18 støtte til frivilligt socialt arbejde - selv driftstilskud – uden at ville begrunde det ordentligt. Socialdemokraterne ville også afskaffe modersmålsundervisning ad bagvejen, men det lykkedes dog SF at forhandle sig til en fortsat modersmålsundervisning – dog med en beskåret adgangsret,  som stadig bringer undervisningen i fare, da et stort antal driftige flygtninge nu flygter til byer , som alt i alt giver bedre service, uddannelses og arbejdsmuligheder.

 

Men for mig skal det være  glemt nu. Jeg vælger som SFer at viske tavlen ren og ser fremad  i valgkampen (hvor jeg  dog ikke er kandidat).

Fra nu af og til valgdagen må vi vurdere  partierne og deres kandidater på deres  handlinger i byrådsarbejdet.

Forhåbentligt vil den socialdemokratiske byrådsgruppe  kende sin besøgelsestid så den bruger den sidste del af byrådsperioden til at lutre sin stil til et troværdigt samarbejde med et åbent SF omkring  løsningen af de problemer der betyder meget  for mange borgere i kommunen – så de gerne bliver boende her?

 

Og så må vi for øvrigt alle arbejde på at vi snart får en ny regering, der vil give byrådene råderum til at partierne kan gennemføre deres  ædruelige valgløfter, så engagement i  kommunalpolitik virkelig giver mening for alle de kandidater der gerne vil gøre en indsats for os til alles bedste.

Arne Hansen, Sønderjyllands Alle 35, Frederikshavn, post@arnehansen.net

 

 

 

 

 

Tilbage til forsiden