Tale af sognepræst Leif Bork Hansen ved Støttedemonstrationen for irakerne Tirsdag den 19,maj kl.19 på Christiansborg Slotsplads

 

Gi’ os menneskeligheden tilbage!

En mor fra Århus ringer fortvivlet til de danske myndigheder, til politiet og spørger: ”Hvor har I gemt min søn? Jeg kan ikke finde ham.” Hun får ikke noget svar uanset, hvor hun ringer hen. Politiet var allerede over en måned tidligere pludselig kommet og hentet ham og lagt ham i håndjern.  En dansk politimand fik ondt af sønnen, lånte ham sin mobiltelefon i Stockholm, så han kunne ringe hjem og sige farvel på vej med fly som tvangsudsendt  til Irak. Hans forældre bor i Århus sammen med hans søster. Der er ingen familie tilbage i Irak, hvorfra faderen flygtede allerede i 1996. En irakisk flygtning kom i dag fra Avnstrup. Han er bogstaveligt skæv i kroppen efter al den tortur- med ophængninger og den slags - han har været udsat for. Han har været fængslet i omkring 7 år- og nærmest symbolsk de sidste fem år i Abu Ghraib-fængslet. Abu-Ghraib-fængslet, der er berygtet for, hvad der efter besættelsen af Irak overgik af tortur mod irakiske fanger dér.

Eller en tredje flygtning, der er blevet gift i Danmark og har fået et barn, der nu er 7 måneder. De mest intime bånd mellem mennesker rives over! Andre kan føje eksempler til.

I Tyskland fratog man under anden verdenskrig statsborgerskab og menneskerettigheder fra de grupper man ikke brød sig om og behandlede dem derefter som om de ikke var mennesker længere. Har det nøgne menneske ingen betydning? Som om vi kun har den betydning, som statsborgerskab og menneskerettigheder giver os.

Sådan kan  også de irakiske flygtninge spørge os – efter at vi har deltaget i at udløse et så omfattende blodbad i Irak med millioner på flugt, og bagefter ikke vil dele land og menneskerettigheder med dem: ”Har I glemt, hvad det vil sige at være et menneske – siden I behandler os som I gør?”

På en plakat for Dansk Folkeparti kan man læse: ”Gi’ os Danmark tilbage!”

Nej, nej, nej! Giv os menneskeligheden tilbage! Ingen kan være menneskelig alene. Det kan vi kun være sammen med hinanden! Derfor:

We’ll walk hand in hand

We’ll walk hand in hand

We’ll walk hand in hand some day

Oh, deep in my heart

I do believe

that we shall overcome some day.

 

 

 Leif Bork Hansen

 

Baggrund:


MØD OP TIL STØTTEDEMONSTRATION I AFTEN KL 19 PÅ CHRISTIANSBORG SLOTSPLADS!!!!

From: Morten Goll

To: undisclosed-recipients:

Sent: Tuesday, May 19, 2009 3:35 PM

 

282 Iraqi asylum seekers are to be deported from Denmark as a consequence of he repatriation agreement between the Iraqi and the Danish governments. As a last resort, many of these have sought refuge in Brorson's church, in the hope of being granted permission to stay.

Please join us in a demonstration of our humanity and solidarity, Tuesday, May 19 at 19.00, Christiansborg Slotsplads!!!

 

Læs også Jørgen Gimbels tale ved demonstration d. 20.05.09 uden for Integrationsministeriet i anledning af Regeringens planlagte udvisning af 282 irakiske flygtninge.

www.kirkeasyl.dk kan man skrive under på krav om opholdstilladelse til irakerne.

 

 

Tilbage til forsiden