Fra kirkeasyl http://kirkeasyl.dk/

 

Kirke asyl kalder til  protest mod tvangsudvisningerne,fredag d. 26 juni kl. 17 på Christiansborg Slotsplads.

 

Stop udvisningerne af irakerne

Indsendt 25. June 2009, 15:14,

 

Rigspolitiet har i dag tvangsudsendt seks irakere til Bagdad. Dermed har regeringen påbegyndt tvangsudvisningen af de afviste irakiske asylansøgere. Det sker dagen efter at en kraftig bombe på en markedsplads i Bagdad dræbte mindst 72 mennesker og kun fem dage efter at en bombe i Kirkuk dræbte 72 og sårede over 200.

 

- Det er en sorgens dag og en sort dag for Danmark. Dagen efter, at en bombe i Bagdad dræber 72 civile, tvangsudsender den danske regering seks irakere til netop Bagdad. Det er næsten ikke til at fatte, siger Jakob Tamsmark fra Kirkeasyl.

 

Onsdag udtalte en talsmand for Pentagon, Geoff Morrell, at de militante grupper i Irak formentlig vil optrappe deres angreb i tiden op til at de amerikanske soldater trækker sig ud af byerne med udgangen af denne måned.

 

- “Eksplosioner som denne bekræfter bare, at de irakiske sikkerhedsstyrker ikke er i stand til at beskytte folk fra vold eller krig”, sagde en indbygger i området, den 20-årige Saif Mohammed.

 

- Ministeren og regeringen har overhørt alle protester. Birthe Rønn Hornbech har overhørt FNs anbefalinger, ignoreret Amnesty Internationals råd og de danske børneorganisationers appel. Regeringen og ministeren bærer alene ansvaret for de her menneskers skæbne, siger Jakob Tamsmark fra Kirkeasyl.

 

Kirkeasyl opfordrer alle til at dukke op til protest mod tvangsudvisningerne, imorgen kl. 17 på Christiansborg Slotsplads.

 

Se link: http://politiken.dk/indland/article740022.ece

 

(Videresendt

 

 

 

Tilbage til forsiden