D. 27.06.09 Fra Michala Clante Bendixen <mc@ bendixen.nu>

 

                                            Skriv under på kampagnen "asylbørnene ud nu!"

Vi har et mål om at samle 500.000 underskrifter på disse 3 basale krav:

1. Asylbørnene skal ud af centrene
2. Børnene skal leve et normalt liv med deres forældre
3. Børnene og deres forældre skal have den behandling og de tilbud, de har brug for, så de kan komme sig over deres traumer

Gå ind på hjemmesiden www.asylboerneneudnu.dk og skriv under, læs fakta om børnenes tilstand og dagligdag, se små film med nogle af børnene, print underskrift-ark og fakta-ark.

Send mails videre med budskabet nedenfor. Få flere til at skrive under. Få de nye underskrivere til at sprede budskabet videre, osv. På den måde er I med til at sprede bevægelsen over hele Danmark!

 

 

 

 

Pressemeddelse: 

 

10.000 danskere kræver bedre forhold for asylbørn

Mange års ophold i danske asylcentre ødelægger asylfamiliernes børn psykisk. Det vil 10.000 danskere ikke længere være med til. De har meldt sig til facebook-gruppen ”Asylbørnene ud nu”. For at mobilisere endnu flere lancerer holdet bag facebook-gruppen, der tæller juraprofessor Eva Smith, i dag et nyt website: www.asylborneneudnu.dk

 

Uvished og angst for fremtiden og et liv blandt ulykkelige og krigstraumatiserede mennesker giver børnene i de danske asylcentre svære psykiske lidelser. Derfor har juraprofessor Eva Smith startet en bevægelse, der kræver asylbørnene ud af centrene og en uafhængig faglig kommission nedsat, der kan tage hånd om børnenes problemer.  Bevægelsen har allerede 10.000 støtter på facebook og lancerer i dag sin egen hjemmeside: www.asylbørnudnu.dk

 

"Først ødelægger vi børnene og så sender vi dem ud af landet. Det er simpelthen uanstændigt,” siger juraprofessor Eva Smith. ”De bliver frarøvet deres barndom og får psykiske skader, der præger dem resten af livet.”

 

Ifølge Røde Kors’ egne undersøgelser tager børnene skade af ophold, der varer mere end et år. Lige nu har 122 børn boet længere end det i centrene. Mange af dem over tre år og enkelte helt op til ti år.

 

" Vi vil rejse et folkekrav ved at præsentere Folketinget og regeringen for en halv million underskrifter, der kræver en anstændig behandling af børnene. De skal ud af de centre, der gør dem syge. Når underskrifterne er samlet, kan ingen politiker med respekt for sig selv sidde sagen overhørig. Og det er i dén grad på tide".


Asylbørnene ud nu har formuleret 3 krav til politikerne: 

-       Asylbørnene skal ud af centrene. 

-       Børnene skal leve et normalt liv med deres forældre.

-       Børnene og deres forældre skal have den behandling og de tilbud, de har brug for, så de kan komme sig over deres traumer. 

 

Eva Smith opfordrer alle, der finder forholdene for børnene urimelige, til at skrive under. 

På hjemmesiden www.asylbørneneudnu.dk kan man læse om asylbørnenes hverdag og sætte sin underskrift. 

 

Man kan læse fakta om asylbørns situation på http://www.asylboerneneudnu.dk/142/

 

 

 (Videresendt med den yderligere oplysning  at denne underskriftsindsamling blev startet allerede  inden Kirkeasyl eksisterede og altså også før Kirkeasyl lavede sin egen underskriftsindsamling til støtte for alle de udvisningstruede irakere, børn som voksne, som tidligere er blevet rundsendt herfra

 

"asylbørnene ud nu!" er altså  en helt anden underskriftsindsamling  som gælder for alle børn og børnefamilier  i asylcentre uanset oprindelsesland.

og et kopi af ovenstående ligger også på

 http://www.arnehansen.net/090629asylboernudnu.htm

 

 

 

Tilbage til forsiden