SF: Giv irakerne en chance! ... regeringen bør "holde inde med tvangsudvisningerne "...

Pressemeddelelser fra SF noreply@sf.dk

Af Meta Fuglsang

d.  9. jul 09 12:24

 

 

Giv irakerne en chance!

 

"Det er ganske enkelt hjerteløst, hvis vi ikke ser på mulighederne for, at de udviste irakere kan blive i Danmark". Det siger MEP Margrete Auken, MF Meta Fuglsang og MF Anne Grete Holmsgaard efter et besøg hos de irakiske voksne og børn, der har søgt ly i Brorsons Kirke på Nørrebro, efter at de har fået besked om, at de skal tvangsudvises.

 

"Der er tale om hårdt prøvede mennesker, der har været gennem voldsomme oplevelser før deres flugt fra Irak, men også mens de har været her, hvor forfølgelsen af og drab på familiemedlemmer i Irak jo ikke er standset" siger de tre SFere. De opfordrer regeringen til at udvise ansvarlighed, holde inde med tvangsudvisningerne og overveje de muligheder, der er inden for lovens rammer for at give humanitært ophold.

 

”Der er flere forhold at tage hensyn til. Mange af irakerne har været her i 8 til 10 år, sikkerhedssituationen i store områder af Irak er ifølge FN og det danske udenrigsministerium helt uholdbar, og vi kan da ikke bare fornægte, at Danmark med sin deltagelse i krigen har et medansvar for, at forholdene i Irak er så farlige" siger de tre SFere.

 

Margrete Auken, Meta Fuglsang og Anne Grete Holmsgaard er desuden bestyrtede over oplysninger om, at den aftale, Danmark har indgået med Irak, tilsyneladende betyder, at man slet og ret dumper de udviste i lufthavnen i Bagdad uden ejendele og med kun ganske få penge på hånden.

 

"Vi fik under besøget at vide, at det end ikke har været muligt at få kontakt med 2 af de 6, der allerede er tvangsudsendt, hvilket gør det svært at se snakken om, at sikkerhedssituationen er acceptabel som andet end skønmaleri”, siger de tre SF'ere.

 

(videresendt

 

 

 

Tilbage til forsiden