D 10.07.2009

Kirkeasyls nyhedsbrev #3Dette er det tredje nyhedsbrev om den aktuelle situation for de udvisningstruede irakere, asylprojektet i Brorsons Kirken og det politiske spil, der omgærder det hele.

I denne omgang vil du kunne læse om:
- Støtte
- Hvad kan du gøre nu?
- Den senest udvikling
- Kalender for de kommende ugerStøtte

En støttekreds for Kirkeasyl er lanceret og den vokser støt! Læs fx. denne artikel hvori bl.a. Tina Dickow og Simon Kvamm forklarer hvorfor de støtter op om irakerne!
Læs artikel fra Politiken
Klik ind på http://www.stoettekreds.dk/ for at se den stadigt voksende liste af kunstnere og kulturpersonligheder der viser deres støtte

Som reaktion på tvangsudsendelserne den 25. juni har fem store menneskerettighedsorganisation

er sendt en fælles til integrationsminister Birthe Rønn Hornbech
Læs videre på Kirkeasyls hjemmeside http://kirkeasyl.dk/

Over 50 folke- og baptistpræster har gjort det samme!
Læs artikel fra Kristeligt Dagblad
Se den fulde liste og læs den officielle støtteerklæring på hjemmesiden http://www.praesteinitiativet.dk/

Venner af Kirkeasyl har lavet en lille film. Harry fra DSB er egentlig rar og venlig, men han er bare lidt dum og uvidende. Han lytter hverken på Bahnsen eller FN.
Se videoen på Youtube og send den videre til alle dine venner.

Stadig flere organisationer og foreninger støtter op om Kirkeasyl og kræver en anstændig asylpolitik! Se den fulde liste her
Opbakningen i den danske befolkning stiger, men det kræver en vedvarende indsats at holde fast i den positive udvikling! Send en officiel støtteerklæring til kirkeasylkontor@gmail.com på vegne af din forening eller organisation så vi kan gøre den brede støtte endnu mere synlig!


Hvad kan du gøre nu?


Den seneste udvikling

Seks irakiske asylansøgere blev torsdag d. 25. juni tvangsudsendt til Irak. Én af dem var Hussein, som blev sendt til Irak på trods af at han har en stadig verserende sag om at få lov til at blive sammen med sin familie her i Danmark.
Læs historien om Hussein her

Anholdelserne og frihedsberøvelse af asylansøgerne fortsætter. Senest d. 2. juli hentede politiet 6 mennesker. Ca. 16 mennesker er dermed tilbageholdt på nuværende tidspunkt.

Flere førende udlændingeadvokater har rettet skarp kritik af den måde asylansøgernes sager behandles. De hastes igennem uden at sagerne undersøges til bunds. Vurderingen fra advokaterne er at myndighederne presser afgørelser igennem for hurtigere at kunne sende mennesker ud af landet.
Læs artikel fra Politiken

Situationen er i det hele taget mildest talt absurd. Dette blev endnu en gang tydeligt for offentligheden efter at det i sidste uge kom frem at Danmark på den ene side har accepteret UNHCR’s anbefaling om at modtage irakiske kvoteflygtninge, og på den anden side trodser denne samme aftale ved at tvangshjemsende mennesker til Irak.
Læs artikel fra Information 

Det er dog glædeligt at se at flere og flere politikere tager bladet fra munden og viser udtalt støtte til irakernes sag! Senest har tidligere MF for Det Konservative Folkeparti Viggo Fischer vist sin støtte  
Læs artikel fra Berlingske Tidende

Også det socialdemokratiske bagland går imod partiets officielle linje
Læs artikel fra Jyllandsposten


Kalender for de kommende uger


Mandag d. 13. juli + mandag d. 20 juli kl. 19.00
Introduktionsmøde for nye frivillige i Kirkeasyl-initiativet.
Sted: Støberiet, Blågårds plads 3, 2200 Kbh. N

(Tilføjelse af ah)
Følg med på http://kirkeasyl.dk/  hvor man også selv kan tilmelde sig ovenstående nyhedsbrev

 

 

 

Tilbage til forsiden