Modtaget d. 7.08.09 fra Kirkeasyl Web <kirkeasylweb@gmail.com>

 

Kære støtte 

 

Hermed endnu et nyhedsbrev om den aktuelle situation for de udvisningstruede irakere.

Som I kan læse her, er situationen er den seneste uge forværret, bl.a. med en retorisk optrapning fra Birthe Rønn Hornbech og med anholdelsen af flere af irakerne fra kirken.

 

Det postive lige nu er, at den politiske sommerferie er ved at være slut. Det gør vores arbejde med at påvirke den offentlige mening og politikerne meget nemmere og endnu vigtigere. Derfor håber vi I allesammen vil bidrage på de måder I har mulighed for. Læs her hvordan du kan hjælpe - hvis vi allesammen gør en smule, rykker vi sammen enormt meget! 

 

Det kan du gøre

Nye ting vi har brug for folk til lige nu

 

Søges: læserbrevs-taskforce! Vi har brug for folk der vil indgå i en lille task-force af

Læserbrevsskribenter. Meld dig ved at skrive til kirkeasylkampagne@gmail.com.  Det kræver ingen særlige kvalifikationer, blot lidt tid og energi.

                            

Bor du i Århus og vil du være med til at sætte gang i flere støtte-aktiviteter, så skriv til kirkeasyl.aarhus@gmail.com eller duk op torsdag d. 20. August kl 19 på Trøjborg Beboerhus, Tordenskjoldsgade 31, 8200 Århus N, hvor der er opstartsmøde for frivillige.

 

Deltager du i nogle af sensommerens motionsløb? Bestil en støtte-tshirt og gennemfør løbet i den. Det er er en god måde at få mange mennesker til at se vores budskab. Bestil tshirts her.

 

Kender du nogen, der vil ansætte en iraker? Hvis vi kan finde virksomheder, der vil ansætte irakere til en månedtlig løn på 31.250 kr, kan de opnå midlertidig opholdstilladelse. Læs hvordan her og kontakt os hvis du kender virksomheder, der måske er villige til at ansætte en iraker.

 

 

Det har vi løbende brug for

- Duk op tirsdag og/eller torsdag kl. 16.00 på Kapelvej 44, 2200 Kbh N, og tag en tur rundt i byen og del flyers ud sammen med andre frivillige

- Del flyers ud og hæng plakater op der hvor du bor. Send en mail til kirkeasylland@gmail.com - så sender vi dig en støttepakke med materialer og et flot støttebadge.

- Støt irakerne pr. sms! Skriv ASYL til 1231 og donér 30 kr. (Det koster 30 kr. + alm. trafiktakst. Der er 14 dages fortrydelsesret. Udbyderen af tjenesten  er Kirkeasyl, Rantzausgade 49, tlf. 61853511)

 

 

Den seneste udvikling

Nye anholdelser fra kirken

Torsdag og fredag  i sidste uge er der blevet anholdt 9 irakere, hvoraf 6 er irakere fra kirken. Juragruppen og besøgsvensgruppen arbejder videre med deres sager. Klik her for at læse historien om vores talsperson Ammar og hans families anholdelser

 

Grove fejl og manipulation i Ekstrabladets historier fredag

Fredag bragte Ekstrabladet en kritisk artikel hvori de skriver, at de irakiske flygtninge intet har at frygte. Journalisterne gør sig skyldige i en række grove fejl. Mest graverende er fejlagtige oversættelser og direkte fejlcitater.  

Fejlene er så grove, at  Kirkeasyl nu indgiver en klage til pressenævnet over Ekstrabladet.  Til Dagbladet Information udtaler Amnestys juridiske konsulent “Jeg har aldrig set noget lignende. Det er dybt usmageligt og umoralsk”.. Læs Informations historie på http://www.information.dk/199013

 

Kalender for de kommende uger

Mandag d. 10. august kl. 19.00: Introduktionsmøde for nye frivillige i Kirkeasyl-initiativet

Sted: Kulturhuset, Kapelvej 44, 2200 Kbh. N

Duk op hvis du har noget tid tilovers og gerne vil lægge nogle kræfter i en af de grupper, der tilsammen udgør Kirkeasyl. 

 

Søndag d. 16. August. Filmfremvisning i Øst for Paradis i Århus

Kl.14:00 2 Ryk og 1 Aflevering  -. Kl.16.00 Skildpadder kan flyve

Pris pr. film: 75 kroner

Sted: Øst for Paradis - Paradisgade 7-9 - 8000 Århus C 

Alle billetindtægter går til støtte for irakerne. Billetbestilling: 86 19 31 22

                            

Tirsdag d. 18. august kl. 18: Kæmpe udendørskoncert på Rådhuspladsen i Købehavn

Under titlen “Musik for tolerence” spiller en række musikere støttekoncert for irakerne. Meget mere information følger, men sæt kryds i din kalender nu! 

 

Torsdag d. 20. August kl.19.00: Møde for frivillige i Århus

Kom og hør om Kirkeasyl, og hvordan du kan hjælpe.

Sted: Trøjborg Beboerhus, Tordenskjoldsgade 31, 8200 Århus N.

 

 

 

 

 

Tilbage til forsiden