Michala til socialdemokrater og SFere: Sidste chance for at vise dig som et menneske! – og efterfølgende dialog med SFs udlændingeordfører Meta Fuglsang

 

13.08.09 kl 9:38

 

Kære socialdemokrater og SFere i Folketinget!

Dato: 08/13/2009

Nu er det sidste chance for at vise dig som et menneske!

Så skete det, alle frygtede men ikke kunne forestille sig i vores humane Danmark - politiet stormede Brorsons Kirke i nat og øvede unødig vold med knipler mod flere hundrede demonstranter, som sad fredeligt ned for at spærre vejen til kirken. Se fx filmen på www.sondagsavisen.dk - især de sidste minutter er barske.


I har et medansvar for at situationen er kommet så vidt - hverken SF eller Socialdemokratiet har fordømt regeringens tilsidesættelse af UNHCRs anbefalinger og det rent menneskelige aspekt i at udsende folk, der har været i Danmark i op til 10 år til et land, hvor bomberne eksploderer på gadehjørnerne i stigende antal. Ingen andre end Enhedslisten og Radikale har for alvor anfægtet den aftale med Irak om hjemsendelse, som er resultat af afpresning - hvis den da overhovedet eksisterer!

Enkelte af jer har - efter alt for lang tid - været ude og sige, at I anbefaler en humanitær opholdstilladelse til irakerne. Fint, at I har taget stilling personligt og ladet jeres samvittighed råde. Men det er ikke nok, I må presse jeres parti til at kæmpe imod denne åbenløse uretfærdighed og hensynsløshed.

Hvis I er bange for at miste stemmer, så viser meningsmålingerne en stigning i støtten til irakerne blandt befolkningen - og prøv at gå ind og se den meget brede og lange liste over kendte danskere, der er imod udsendelserne: http://www.stoettekreds.dk - et par af jer er oven i købet med på den!

Gør en sidste indsats nu - om ikke andet, så for at ære Svend Aukens minde. Han faldt aldrig for den nemme opportunisme, men kæmpede til det sidste for at redde lidt af Danmarks menneskelighed.


Venlig hilsen

Komiteen Flygtninge Under Jorden
---

 

13.08.09 Kl 13:05

 

Kære Arne
(Ovenstående er sendt torsdag morgen til ca. halvdelen af MFerne for socialdemokratiet og alle for SF-MFere, og at kun de nedennævnte SFere har svaret.)

Jeg har fået tilbagemeldinger fra følgende: Meta Fuglsang, Pernille Frahm, Trine Mach, Kamal Qureshi og Özlem Cekic - som alle giver udtryk for, at de er rystede og prioriterer det højt. Et par siger de vil komme til demoen i aften. De henviser også til SFs hjemmeside og siger, at Villy har opfordret til at sagerne bliver genoptaget - måske lidt sent!

Ikke et ord fra nogen af Soc.dem. Og heller ikke til og med 15.08.09.

 

Den 13/08/2009 kl. 12.56 svarer Meta Fuglsang:Kære Michala

Jeg blev dybt rystet over rydningen af kirken.

Jeg har fra morgenstunden taget skarpt afstand fra regeringens kynisme og rydningen af kirken, og vi prøver at være meget synlige i en skarp afstandtagen fra regeringens handlemåde. Du kan evt. se "den korte udgave" på vores hjemmeside.


Med venlig hilsen

Meta Fuglsang
MF

 

 

Af Meta Fuglsang 

d.  13. aug 09 11:37

SF: Hårdhændet aktion i Brorsons Kirke absurd

SF's asylordfører Meta Fuglsang tager afstand fra den hårdhændede aktion i Brorsonskirken, som er absurd set i lyset af usikkerheden om hjemsendelsesaftalen.

 

"Det er meget underligt, at regeringen står bag en hårdhændet aktion lige efter den irakiske premierminister undsiger den aftale, Birthe Rønn mener at have med Irak. Det hænger ikke sammen. Jeg synes ikke at det ser ud til, at regeringen har styr på, hvad den laver. Hvis regeringen havde haft reel vilje til at løse hele situationen, ville vi aldrig være endt i en så hårdhændet situation, som den vi så i kirken i nat. "
 
Meta Fuglsang understreger, at politiet ikke skal bebrejdes natten hændelser, men at situationen er regeringens ansvar.
 
"Politiet gør deres arbejde, det er regeringen som står til ansvar for, at vi ikke udsender nogen til forfølgelse eller livsfare. Jeg er bange for, at det er tomme løfter og varm luft, der kommer ud af Birthe Rønn. Jeg er bange for, at regeringen lukker øjnene for, at nogle faktisk er i fare og ikke burde sendes hjem. Når det handler om mennesker, der er flygtet fra en krig Danmark selv har været med i, så bør regeringen kunne sikre deres sikkerhed. Men når Birthe Rønns aftaler drages i tvivl, så virker regeringens forsikringer meget hule "
Kontakt
Meta Fuglsang, tlf. 3337 4404

 

 

D. 14.08.09 kl 9:24

Kære Meta (og Karina, retsordfører)

 

I din ellers udmærkede PM fra i går finder du ikke anledning til at kritisere politiet.

 

Politiets opførsel under aktionen ved Brorsons Kirke var rystende. Der var ikke, som flere medier skriver, tale om "sammenstød mellem politi og demonstranter" - der var tale om demonstranter, der sad ned på gaden og ikke på noget tidspunkt gjorde gengæld. Det eneste angreb var noget maling kastet på bussen! 

 

De blev slået hårdt med knipler, mange gange på hver person, ofte uden mulighed for at slippe væk. Jeg vil anbefale dig at gå ind og se fx filmklippet på www.sondagsavisen.dk hvis du har nerver til det. 

 

"Politiet gjorde bare deres arbejde" - nej, deres arbejde var at fjerne demonstranterne, hvilket de ikke på noget tidspunkt forsøgte uden at slå. Min bror fortæller, at en betjent holdt hans ben fast mens to andre slog på det med knipler mange gange - han måtte på skadestuen og sys, kunne ikke gå selv. Flere blev slået i ansigtet og hovedet, hvilket i enhver situation er helt uacceptabelt. 

 

Sådan ser man politiet opføre sig i Hviderusland og Iran - skal vi vænne os til det i Danmark fremover? Bliver det også stilen til Klimatopmødet? Har SF ikke tænkt sig at kritisere sådan en udvikling?

 

 

 

Mange hilsner

 

Michala Bendixen

/ Komiteen Flygtninge Under Jorden

www.flygtningeunderjorden.dk

 

 

 

 

 

Start på videresendt besked:Fra: Meta Fuglsang <Meta.Fuglsang@ft.dk>

Dato: 14. aug 2009 13.58.41 GMT+02:00

Til: Michala Clante Bendixen <mc@bendixen.nu>, Karina Lorentzen Dehnhardt <Karina.Lorentzen.Dehnhardt@ft.dk>

Cc: Arne Hansen <post@arnehansen.net>

Emne: SV: SV: Pressemeddelelse

 

Kære Michala

 

Jeg synes det er vigtigt at placere den overordnede kritik rigtigt, nemlig regeringen. Regeringen har ansvaret for den ulykkelige situation, og regeringen har ansvaret for, at politiet sendes ud på en opgave, som at rydde en kirke. Det er ikke politiet selv, der synes det er fedt.

 

Den næste del er så, om politiet gjorde det godt nok. Om de gik for vidt etc. Jeg har igår stillet justitsministeren en række spørgsmål om det, og bedt om en grundig redegørelse, bl.a. med angivelse af et par af de episoder der har væert omtalt. For selvfølgelig skal vi kunne kritisere selve den adfærd, som politiet udøvede.

 

Jeg har stillet følgende spørgsmål:

På baggrund af aktionen natten til torsdag den 13. august hvor Brorsons Kirke blev ryddet for de afviste asylansøgere skal jeg bede ministeren redegøre for følgende:

- Der ønskes en konkret og udførlig redegørelse for, hvordan aktionen i Brorsons Kirke forløb. Herunder hvor mange politifolk der deltog, og om de medtog hunde, våben etc.

 - Der ønskes en redegørelse for, hvor mange der blev anholdt, om alle blev anholdt, og hvad der skete med de kvinder og børn, der ikke blev taget med. Det forlyder, at en gravid kvinde med et meget lille barn blev taget med af politiet og senere sat af igen på gaden. Der ønskes en redegørelse for denne episode, samt en redegørelse for, hvordan politiet har forholdt sig til øvrige kvinder og børn.

 - Det forlyder, at en ældre kvinde blev fundet i kirken efter aktionen af kirkens præst. Ministeren bedes redegøre for, hvordan det kan ske, at politiet efterlader en ældre og måske hjælpeløs kvinde i en kirke midt om natten.

 - Ministeren bedes redegøre for, hvilken ordre de udkommanderede politibetjente havde fået inden aktionen, og om den gennemførte aktion skete i overensstemmelse med den givne ordre.

 - Ministeren bedes redegøre for det retslige grundlag for at anholde mennesker, hvis identitet er ukendt. Ministeren bedes herunder redegøre for, om de anholdte fik lejlighed til at legitimere sig på stedet.

 

 

Men jeg synes, det er vigtigt at skille de to ting ad, og rette den umiddelbare kritik mod regeringen.

 

Med venlig hilsen

Meta Fuglsang
MF

 

 

 

D. 15.08.09 kl 18:39 modtaget fra Michala:

 

Jeg gentager lige citatet fra Metas første pressemeddelelse fra d. 13.08.09: 

 

"Meta Fuglsang understreger, at politiet ikke skal bebrejdes natten hændelser,
men at situationen er regeringens ansvar.

"Politiet gør deres arbejde, det er regeringen som står til ansvar for, at vi
ikke udsender nogen til forfølgelse eller livsfare."

 

I hendes spørgsmål til justistministeren nævner hun ikke, at politiet jo faktisk kunne have flyttet folk fysisk fremfor at tæve dem - og om det under nogen omstændigheder kan forsvares at slå folk med knipler i hovedet, på halsen, på fastholdte ben og arme, folk der ligger ned osv, som det tydeligt fremgår af filmklippene. Så vidt jeg ved, er det direkte ulovligt at slå folk, der ikke gør aktiv modstand - og man må kun slå på overarme og lår.

 

Selvfølgelig er irakernes skæbne det vigtigste, men det skal vel ikke blive en årsag til at lade politiet slippe. Politiet sorterer jo også under regeringen.

 

 

Kh Michala

 

 

 

 

Tilbage til forsiden