Meddelelse fra Asylret d.4.sep 2009 kl.16.20

Asylret og Birthe Rønn Hornbech

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, har i dag via medierne, gjort Asylret opmærksom på, at det er strafbart at opfordre til at skjule afviste irakiske asylansøgere.

Opfordringen fra Asylret lyder fortsat og uforandret. Men når nu integrationsministeren finder det vedkommende at svare med ”advarsler” og straffelov, vil vi gerne forklare Birthe Rønn Hornbech, og de som måtte være til at nå i hjertet, hvordan uret der bliver gjort til ret, gør modstand til en pligt.

Det officielle Danmark sluttede op bag Bush-regeringens angreb på Irak. Man ville fjerne Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben, lød forklaringen. De fandtes bare ikke, måtte de krigsførende nationer indrømme efter afsløringer af de løgne krigen blev indledt på.
Den virkelige baggrund for angrebet på Irak var da også en ganske anden. Enhver der har fulgt med i hvad imperialismens strateger i Det Hvide Hus og Pentagon har sagt og skrevet i de senere årtier, ved jo at de ville sætte brutal magt ind på at sikre USAs dominans i det 21. århundrede - uanset prisen. Mellemøstens oliekilder skulle forblive under imperialistisk kontrol. Efterretningsrapporter blev forvrænget, fortiet, manipuleret såvel i USA som i Danmark. Og de der som Frank Grevil, ikke kunne være deltagere i denne løgn, blev buret inde.

Det officielle Danmark valgte at følge i USAs fodspor og starte krigen mod Irak. Prisen for den irakiske civilbefolkning har været umenneskelig høj. Iraks infrastruktur blev bombet årtier tilbage, hundredtusinder mistede livet, millioner blev flygtninge i deres eget land.  Og i dette kaos har et anseeligt antal irakere har fundet vej til Danmark, der ikke vil vedkende sig sit ansvar over for disse mennesker, hvis land vi har kastet ud i krig, ødelæggelse, terror og menneskelig elendighed.
Når BRH mener, at Asylret er kriminelle, fordi vi opfordrer til at skjule afviste asylansøgere, kan vi kun svare, at de virkelige kriminelle er dem, der har slået 750,000 civile ihjel i Irak , dem der støtter den massakre og den regering, der fremturer lige så kritisabelt, som de daværende danske myndigheder gjorde det i 1930'erne, da de sendte jødiske og andre flygtninge tilbage til Nazityskland.
Den foregående statsminister fandt grund til, noget forsinket dog, at undskylde dette knæfald for Tysklands - uden at hans selverkendelse dog rakte til at indse, at hans egen regering i vore dage er skyldig i en lignende og sammenlignelig adfærd.
Asylret er overbevist om at historien vil dømme Birthe Rønn Hornbech. Og vi er overbeviste om at historien vil frikende os. Ganske som historien har gjort det før.

Asylret,Said Parvin

 

04.09.09 

Gelsted-Kirk-Scherfig-Fonden

Nytorv 13B, 2.

Postboks 1401

9100 Aalborg

 

Gelsted-Kirk-Scherfig-Fondens årlige pris går i år bl.a. til

 

Asylret ved Said Parvin.

 

 

Hædersprisen uddeles hvert år til en person eller organisation, der har ydet en betydelig indsats bl.a. for fremme af social eller etnisk ligestilling og fred.

 

Fondens bestyrelse finder, at netop Asylret har gjort sig fortjent til at modtage en pris i år, for deres arbejde med at forhindre Danmark i at overtræde Menneskerettighederne ved at nægte 22 herboende irakere ophold af humanitære grunde.

 

Den danske regering har i stedet valgt at udvise de irakiske asylansøgere til en uvis skæbne i et land præget af vold og bombeangreb.

 

Prisen er på kr. 10.000,- og motiveres af Johanne Schmidt Nielsen, MF for Enhedslisten ved et arrangement den 7. november 2009 hos 3F, Trekronergade 26, Valby.

 

Udover Asylret uddeler Gelsted-Kirk-Scherfig-Fonden samme dag pris til skuespiller Flemming Jensen, entertainer Jesper Klein og til Sjakket.

 

 

 

 

 

På bestyrelsens vegne

Gitte Thomsen

formand

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til forsiden