D. 13.11.09

 

 


KVINDER I SORT 

 

Stop tvangsudsendelserne

Amnesti nu til de afviste

asylansøgere

Det er også vores ansvar

renset logo


 

 

 


Ingen skal kunne sige: Vi vidste det ikke!

Flere og flere danskere får øjnene op for, hvordan Danmark – på trods af alle konventioner – behandler asylansøgere fra hele verden. Alene af de 282 afviste irakiske flygtninge (heraf 21 børn), som VKO–regeringen siden 13. maj har gjort sig store anstrengelser for at tvangstilbagesende til Irak, har 40 siddet i de danske asylcentre i mere end 10 år og 102 i 7 til 8 år.

 

Men ikke kun disse flygtninge fra Irak lever fortsat i frygt og uvished om deres skæbne, i alt er 2.435 asylansøgere fra blandt andet Iran, Irak, Afghanistan, Rusland og Syrien i denne situation.* 534 af dem har været fastholdt i det danske asylsystem i mere end 3 år i venteposition uden mulighed for arbejde eller for et ”normalt” liv. Alene dette burde give grundlag for humanitært ophold, eftersom de lange ventetider i uvished nedbryder mennesker. Det er blevet dokumenteret igen og igen.

 

20 af disse menneskers skæbner og sagsforløb er blevet samlet af Bedsteforældre for Asyl** og fastholdt i bogen Afvist - Asylansøgere i Danmark, som er udkommet på forlaget Tiderne Skifter her i foråret og med på årets Bogforum.  Bogen er en øjenåbner for alle, der vil prøve at forstå baggrunden for de asylansøgere, vi så skammeligt nægter et menneskeliv i Danmark.  

 

Blandt andet denne dokumentation af konsekvenserne af regeringens umenneskelige asylpolitik betyder, at ingen danskere fremover vil kunne påberåbe sig, at ”vi vidste det ikke”!

 

 

 Kvinder i Sort, København, 13. november 2009

 

*Statistik fra Udlændingeservice pr. 31.8.09, se www.nyidanmark.dk eller direkte:

www.nyidanmark.dk/da-dk/Statistik/SearchStatistics.htm?searchtype=statistics

** Se www.bedsteforaeldreforasyl.dk

 

 

Tilbage til forsiden