Kommentar til Paul Rode Andersens indlæg  “Fra rød til blå stue” d. 20.11.09

  1. ARne Hansen siger:
    21. november 2009 at 1:50 am

Frederikshavn d. 21.11.09
Det lyder som en rimelig beslutning på baggrund af at SF i første omgang havde dokumenteret sin troskab over for rød stue ved at prioritere SF-SD-aftalen frem for det lokkende tilbud fra Venstre og Konservative om en SF-borgmesterpost.
Det er altså først efter at socialdemokraterne Hedegaards og Erik Sørensen svig overfor SD-SF-aftalen og rød stue ved bag ryggen af SF at føre forhandlinger med Venstre, at SF-forhandlerne føler sig tvunget til selv at redde den indflydelse for SF som fremgangen burde skaffe SF-vælgerne.

Når det er Socialdemokratiet selv der har snigløbet aftalen med SF og vist troløshed overfor rød stue, så kan ingen Socialdemokrat bebrejde SF for efterfølgende at forlade den allerede ruinerede rød stue-aftale, for at redde hvad reddes kan - efter at Hedegaard som den første undsagde sit parti Socialdemokraternes aftale med SF om Rød stue, og åbenbart har en position i SD så dets borgmesterkandidat føjede sig og var parat til at ofre rød stue for at bevare borgmesterposten på Venstres betingelser. Så betød det åbenbart mindre at Socialdemokraterne på den måde trådte på SF (endnu en gang X), og så er det rimeligt at SF reagerer, som en iagttager har udtrykt det.

Men samtidigt må der ligge en opgave forude med at skabe forsoning i den såkaldte røde stue, hvor der jo for alvor opstod mistillid efter flere års socialdemokratisk valgt enegang igennem samarbejdet med den borgerlige side i byrådet, og hvor Socialdemokraternes jo igennem forsøget på at privatisere forsyningsselskaberne for alvor signalerede et varigt brud med rød stue og fik SF til at fremstå som de eneste forsvarere af klassiske socialdemokratiske principper, hvilket også valgresultatet tyder på er den fremherskende opfattelse. Derfor er det nødvendigt at Socialdemokraterne og SF inden så længe begynder at snakke sammen igen.
ARne Hansen, medlem af SF-Frederikshavn

X) http://www.arnehansen.net/090511ahlaeserbromsfogsd.htm

 

Den 24.11.09 skriver

·  Mette Krogh siger:
24. november 2009 at 9:49 pm

Tak til byrådsgruppen og bestyrelsen for et godt medlemsmøde i aften med rigtig mange fremmødte, en åben og ærlig debat og opbakning til jer. Vi glæder os til at følge arbejdet i byrådet.

Arne Hansen

Ja - og her billeder fra mødet http://www.arnehansen.net/091124SF-moede/

 

D. 20.12.09 har Arne Hansen også et længere internt indlæg til SFere efter at den ene af Socialdemokratiets konstitueringsforhandlere d. 17.12.09 i et indlæg i Nordjyske skriver sin/Socialdemokraternes ”historiske redegørelse for konstitueringsforhandlingerne” uden at nævn det springende punkt at Socialdemokraternes (anden) forhandlingsleder Erik Sørensen dagen efter den skriftlige konstitueringsaftale med SF ifølge Kanal Frederikshavn: ”Onsdag eftermiddag:
Erik Sørensen, Lars Møller og Jens Hedegaard holder møde på borgmesterkontoret…” (her klippet fra http://sf-frederikshavn.dk/wp/ ).

 

Tilbage til forsiden