Konstitutionsforhandlingerne i Frederikshavn kommune 2009 – her set med SFs spidskandidatPaul Rode Andersens vinkel pga egne erfaringer

·  Mette Krogh siger:
24. november 2009 at 9:49 pm

Tak til byrådsgruppen og bestyrelsen for et godt medlemsmøde i aften med rigtig mange fremmødte, en åben og ærlig debat og opbakning til jer. Vi glæder os til at følge arbejdet i byrådet.

·  ARne Hansen siger:
25. november 2009 at 12:41 am

- ja enig - og her er fotos fra mødet (lagt hurtigt på) http://www.arnehansen.net/091124SF-moede/  

 

Med seneste indlæg øverst:

 

23-11-2009 18:18

Kære Erik Thyge

 

Jeg tror ikke, jeg kan forklare dig, hvad der er sket med de udtryk, du benytter, men du skal vide, at S og SF indgik en fin aftale på valgnatten, hvorefter jeg blev tilbudt en borgmesterpost af VC, men afstod i respekt for aftalen med S.

 

Jeg troede, alt var i den skønneste orden og en aftale var en aftale, men næste dag opdager jeg, at S fører samtaler med V og tilbyder at bryde aftalen med SF, hvis V peger på Erik S. som borgmester. SF var på vej ud i kulden! Hvordan ville du have reageret i sådan en situation?

 

Ved at bringe V på banen placerede Socialdemokraterne V i en gunstig situation. V kunne sige til os: peg på Lars Møller, eller vi peger på Erik S, og så er I ude.

 

Derfor måtte der sættes et modtræk ind, og du kender slutresultatet.

 

Mvh Paul

 

Følgende er kopieret fra http://sf-frederikshavn.dk/  hvor man selv kan følge den videre debat

Nyt fra SF Frederikshavn - Sæby - Skagen

Hvad skete der på valgaftenen og dagen derpå?

22. november 2009

Kommentarer (7)

http://www.sf-frederikshavn.dk/wp/wp-content/themes/sf9900/images/personer/pra.jpg

 

Sådan gik det (cirka-tider):

Tirsdag kl. 21.30:
S-C-V holder møde. De er enige om at holde møde senere på aftenen. Målet er en konstitueringsaftale. Partierne lover ikke at kuppe hinanden.

Tirsdag kl. 22.30:
Valgresultatet trækker ud, men meldingerne fra valgstederne tyder på et kanonvalg til SF.

Tirsdag kl. 23.00:
Socialdemokraterne samler alle kandidater i et mødelokale i Arena Nord. Taktikken ændres. Kandidaterne mener, at S er tvunget til at lave en aftale med SF. De frygter, at SF ellers går sammen med de borgerlige.

Tirsdag kl. 23.30:
Venstre og De Konservative fornemmer, at de pludselig er ude i kulden. En chokmelding, for partierne havde jo lovet ikke at kuppe hinanden.

Onsdag kl. 00.30:
De Konservative tilbydes en plads i S-SF aftalen. Partiet holder møde i 45 minutter. Meningerne er delte, men til sidst vender C tommelfingeren nedad til et samarbejde med de røde.

Onsdag kl. 01.30:
Borgmester Erik Sørensen og SF’s Paul Rode Andersen meddeler, at de to partier har indgået en konstitueringsaftale.

Onsdag kl. 02.30:
Første sal i Arena Nord er efterhånden tom. Kun en håndfuld Venstre-folk er tilbage. De holder møde i en times tid og drøfter bl.a. chancen for, at konstitueringen alligevel ikke holder.

Onsdag kl. 12.00:
Jens Hedegaard står frem på Kanal Frederikshavn og fortæller, at han kræver Venstre og De Konservative indlemmet i aftalen.

Onsdag eftermiddag:
Erik Sørensen, Lars Møller og Jens Hedegaard holder møde på borgmesterkontoret. SF frygter for alvor at blive sat uden for indflydelse. SF, Venstre og De Konservative drøfter mulighederne for et overraskende samarbejde.

Onsdag kl. 20.45:
Socialdemokraterne har holdt møde. Jens Hedegaard er faldet til ro. Alle accepterer aftalen med SF. Det meddeler Erik Sørensen til Paul Rode Andersen i telefonen. SF’s spidskandidat oplyser, at aftalen mellem S-SF ikke blivet til noget. SF har i stedet lavet en aftale med Venstre og De Konervative.

Det hele endte altså med, at borgmester Erik Sørensen og Socialdemokraterne trak Sorteper. SF gik i stedet sammen med Venstre og Konservative - og 51-årige Lars Møller bliver ny borgmester.

Kilde: Kanal Frederikshavn

Fra rød til blå stue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20. november 2009

Kommentarer (5)

http://www.sf-frederikshavn.dk/wp/wp-content/themes/sf9900/images/personer/pra.jpg

Jeg forstår til fulde, hvis SF-vælgere er forvirrede over, hvordan forløbet af konstitueringsforhandlingerne er endt.

 

Her følger en forklaring.

 

På valgnatten tirsdag indgik S og SF en aftale. Kort før den blev underskrevet tilbød V og C mig  borgmesterposten, men jeg takkede nej i respekt for S-SF aftalen.

Næste morgen undsagde Hedegaard S-SF-aftalen, og det var ikke uvæsntligt, da Hedegaard var tungen på vægtskålen i S-SF-aftalen. Om natten havde vi forsøgt at få C med i aftalen for at gøre den mere robust og uafhængig af Hedegaard, men det mislykkedes desværre.

 

Onsdag eftermiddag hører jeg, at der foregår forhandlinger mellem Hedegaard, Erik Sørensen og Lars Møller om en V-S-aftale. Jeg var ikke orienteret endsige indkaldt til dette møde.

 

Man kan vel næppe forestille sig en mere mistillidsskabende handling mellem S og SF. Hvis V-S-forhandlingerne om en anden aftale var lykkedes, ville SF og dets 5000 vælgere være blevet kørt ud på et sidespor og uden for indflydelse i de næste 4 år.

 

Derfor var vi nødt til at handle utraditionelt og søge at lave et modtræk.

 

P.g.a. det socialdemokratiske brud på S-SF-aftalen, stod V nu med alle kortene på hånden. De kunne sige til SF: peg på Lars Møller som borgmester, eller vi peger på Erik Sørensen, og så vil I stå uden for indflydelse de næste 4 år!

 

I den situation, som var skabt af socialdemokraterne og et dygtigt taktisk spil af V, var vi nødt til at bide al skam i os og søge en aftale med V og C. Alt andet ville være respektløst over for de vælgere, der ønskede SF - fingeraftryk på politikken i Fr.havn.

 

Paul Rode Andersen

SF- Frederikshavn

 

 

Socialdemokratisk svigt

19. november 2009

Kommentarer (50)

http://www.sf-frederikshavn.dk/wp/wp-content/themes/sf9900/images/personer/pra.jpg

>
> SF har her til aften indgået en aftale med C og V - og uden DF, selv om Socialdemokraterne forsøger at mistænkeliggøre os ved at påstå det modsatte. Aftalen indebærer, at SF har fået alle sine ønsker indfriet mod at pege på Lars Møller som borgmester.
>
> Baggrunden er, at knap var blækket tørt på den aftale, vi i aftes indgik med SD, før Jens Hedegaard og andre Socialdemokrater undsagde den.
>
> Jens Hedegaard er tungen på vægtskålen i S-SF-samarbejdet, og med hans opportunisme kunne vi bestandig i de næste 4 år være usikre på, om konstitueringen holdt.
>
> Hertil kommer, at Erik Sørensen i eftermiddag bag om ryggen på SF og i dyb illoyalitet med S-SF aftalen har forsøgt at få Venstre til at indgå en ny konstitueringsaftale, som ville sætte SF uden for indflydelse de næste 4 år for at tækkes de socialdemokrater, som synes, at SF har fået for meget ved S-SF-konstitueringen. Det kunne vi ikke byde de 5000 vælgere, der har stemt på os, og derfor måtte vi handle hurtigt og forsøge at bryde Socialdemokraternes mulige koalition med V.
>
> Det lykkedes, og derfor er jeg tilfreds med, hvad vi har gjort. Vi har forsøgt at lave en aftale med dem, der står os nærmest rent ideologisk, men da vi efterfølgende blev udsat for et bagholdsangreb, måtte vi gribe til den næstbedste løsning som force majeure.
>
> Min konklusion er, at hele skylden for den mislykkede konstituering mellem S og SF hviler på Jens Hedegaards og Erik S.s’ skuldre. De har optrådt helt uansvarligt og ligger nu, som de har redt.
>
> Socialdemokraterne er i øjeblikket uden styring og har helt mistet overblikket. Den ene hånd ved ikke, hvad den anden gør, og sådan nogen kan man ikke samarbejde med.
>
>Paul Rode Andersen
>

 

 

 

Tilbage til forsiden