D. 7.12.09 fra Knud Vilby <knud@ vilby.dk>

 

Klimakrisen udfordrer det sociale arbejde

 

Klimakrisen er ikke kun en udfordring for politikere, teknikere og økonomer. Den kan ændre indholdet i en række andre traditionelle erhverv. På Den sociale Højskole på Frederiksberg i  København vil en international konference under klimatopmødet diskutere, hvordan klimakrisen kan ændre socialarbejderes virkelighed og arbejde.

 

Under overskriften ”Connecting Climate to Social Change, Practise and Training” mødes eksperter fra UNDP og fra u- og i-lande for at diskutere, hvordan øget ulighed og fattigdom og større flygtningestrømme vil ændre kravene til de sociale professioner. Konferencen er torsdag den 10. december

 

Blandt de danske oplægsholdere er lektor Gordon Vincenti fra University College, VIA i Århus, der på forhånd taler om, at der må forventes at opstå et øget behov for at sikre en større og mere tilstrækkelig indsats i forhold til flygtninge og migranter, der vil komme til Europa på grund af klimaændringerne. Han mener, man er nødt til at gøre op med den traditionelle tankegang, der ser socialt arbejde som en isoleret national profession. ”Klima og andre miljøfaktorer” må inkluderes i vores forståelse af ordet ”social” i det sociale arbejde”, siger han.

 

Dr. Lena Dominelli fra Durham Universitetet i Storbritannien præsenterer på konferencen et ”Klimaændringsstatement” for socialfaglige praktikere og undervisere og sociale NGO’er.

 

De arrangerende organisationer er Den internationale forening for sociale højskoler (IASSW), Den internationale Federation af Socialarbejdere (IFSW) og Det internationale Råd for socialpolitiske organisationer (ICSW).

 

 

Praktiske oplysninger: Socialpolitisk Forening. Tlf. 35828350. Program på www.socialpolitisk-forening.dk.

Socialpolitisk Forenings formand: Knud Vilby 32514530 eller 60732243

 

 

Direkte link til programmet her:

http://www.socialpolitisk-forening.dk/index.php?side=632

 

-og tilmelding her:

http://www.socialpolitisk-forening.dk/index.php?side=633

 

Program english version:

http://www.socialpolitisk-forening.dk/index.php?side=634

 

 

Tilbage til forsiden