Fra  Said Parvin emil95dk@ gmail.com Meddelelse fra Asylret d. 26. oktober kl. 00. 11

 

En afvist syrisk asylansøger hentet af politiet

 

 

De danske myndigheder fortsætter med at arrestere afviste asylansøgere. De har således i dag kl. 04.00 tilbageholdt en kurder fra Syrien, som nu sidder indespærret på den lukkede afdeling i Sandholm.

 

Tredive kurdere fra Syrien sultestrejkede i atten dage på Christiansborg Slotsplads i sidste måned for at stoppe de tvangsudvisninger, som de danske myndigheder har i sinde at gennemføre. Den 28 årige Abbed Mohamad Atto var en af dem.

 

Abbed kom til Danmark i august 2009 og søgte asyl og fik endeligt afslag i maj 2010. Han sympatiserede med det forbudte kurdiske parti PYD og dette bekræftes af PYD partiet.

 

PYD er etableret i 2003 i Syrien og er en fortsættelse af Yeketi bevægelsen, som opstod i 1990’erne. PYD’s hovedkontor ligger i Belgien, men partiet har afdelinger i stort set alle europæiske lande. Partiet er stadig aktivt i Syrien, selvom partiet er forbudt. Aktiviteterne i Syrien foregår under jorden, og hvis medlemmer eller sympatisører pågribes af de Syriske myndigheder, er straffen meget hård og i mange tilfælde henrettelse. Mange af partiets medlemmer er blevet henrettet eller likvideret i Syrien. Adskillige kilder beretter, at sikkerhedstjenesten i Syrien bruger magt mod PYD aktivister. I forbindelse med en fredelig demonstration som PYD havde arrangeret tilbage i november 2007 blev en mand dræbt, flere sårede og PYD aktivister blev anholdt. Fremtrædende medlemmer af partiet er blevet anholdt og det vides ikke hvor de er bragt hen.

 

 

 

De sultestrejkendes identitet og politiske synspunkt er kendt og de har været eksponeret med billede på Facebook, YouTube, websites, Roj TV, Lorry TV, Information, Arbejderen, Politiken, DR tekst TV med flere.

 

I Syrien har det herskende regime truet de sultestrejkendes familier der i blandt Abbed Mohamad Attos familie.

 

I tilfælde af udvisning af Abbed til Syrien forudser vi øjeblikkelig anholdelse efter ankomsten med umiddelbar fængsling inkluderet tortur, hvorefter han højst sandsynligt vil blive dømt af en militær domstol under lovparagrafferne; § 267, § 278, § 287 og § 288. Den 28 årige syriske kurderAbbed kan hermed risikere livsvarigt fængsel. Den 20 årige syriske kurder Adnan, som blev tvangsudvist fra Danmark sidst i september, og ført bort i håndjern direkte fra Lufthavnen i Syrien, sidder stadig i fængsel. Denne skæbne venter også Abbed Mohamad Atto.

 

Vi protesterer på det kraftigste mod den påtænkte tvangsudvisning af Abbed Mohamad Atto, der som kendt syrisk-kurdisk PYD sympatisør i praksis udvises til tortur, hvis han tvangsudvises til Syrien af de danske myndigheder. Dette er de danske myndigheder fuldt vidende om.  Syrien har flere gange fået en påtale af FN for grove krænkelser af menneskerettighederne og i den seneste rapport fra det amerikanske udenrigsministerium om menneskerettigheder slås det fast at ”Regeringen og medlemmer af sikkerhedsstyrkerne begik talrige alvorlige overtrædelser af menneskerettighederne og menneskerettighedssituationen forværredes.”

 

Der er tale om tortur og mishandling af fanger og tilbageholdte - og kurdere er særligt udsatte. Med den sidst udviste syriske kurders skæbne in mente, den føromtalte fængslede 20 årige Adnan, er det totalt ubegribeligt og fuldstændigt forkasteligt at de danske myndigheder fortsætter med at tvangsudvise til Syrien.

 

Asylret. Johanne Hass , Said Parvin

 

www.asylret.dk

 

 

Tilbage til forsiden