D. 6.12.10 fra Anna Tobies <anna_tobies@ hotmail.com> Unge for Menneskerettigheder

 

March for Menneskerettigheder fredag d. 10. december kl 14 fra Rådhuspladsen til møde på Nørrebro.

 

I anledningen af FN's Internationale Menneskerettighedsdag arrangeres der igen i år fakkeloptog i København, hvor alle er velkomne til at deltage. Den Internationale March for Menneskerettigheder starter på Rådhuspladsen kl. 14 og fortsætter gennem indre by til Nørrebro, hvor det nye Forsamlingshus på Blågård Skole danner rammen om afslutningen. Her vil menneskerettighederne blive behandlet af leder fra Indvandrer Kvindecenteret på Nørrebro, Margrethe Wivel, bestyrelsesmedlem i ENAR (European Network Against Racism), Vivian Jørgensen og af repræsentant fra Unge for Menneskerettigheder, Anna Tobies. Det er de tre foreninger, der sammen har arrangeret marchen. Kl. 15:30 byder skoleleder for Blågård Skole, Klaus Mygind velkommen og tidligere bestyrelsesformand for Institut for Menneskerettigheder, professor Claus Haagen Jensen er indbudt som særlig gæstetaler. Imellem talerne vil der være underholdning fra unge kunstnere, og der vil blive vist små informationsfilm om menneskerettighederne. Og selvfølgelig kan man varme sig med æbleskiver og kaffe.

 

I år er det 62 år siden FNs Verdenserklæring for Menneskerettigheder blev underskrevet. Rundspørger har vist, at mange ikke kender menneskerettighederne, selvom de fleste lande har ratificeret erklæringen. Derfor afholdes der igen marcher over hele verden, i år i 26 lande. Marcherne bliver arrangeret af unge, der ønsker at udbrede kendskabet til menneskerettighederne, og opfodrer alle skoler til at gøre undervisningen i disse levende og vedkommende.

 


”Jeg synes, det er utroligt vigtigt at alle lærer at respektere hinanden, og et godt eksempel på hvordan det kan gøres rigtig kreativt, er Københavns Kommunes projekt 'Byens Stemmer', hvor blandt andre Blågård Skoles 8.b har lavet en sang, der hedder 'Stop Hadet!'. Derfor er en skole på Nørrebro det perfekte sted, at afslutte et arrangement som dette,” udtaler Anna Tobies fra Unge for Menneskerettigheder.


Mange unge deltog i marchen d. 10. december 2009.

Marchen passerede Rådhuspladsen under COP15 10. december sidste år.


Man kan også – og bedre - udprinte plakaten som pdf-fil fra http://www.arnehansen.net/101205Menretdemo10.12.pdf

 

Og man kan få endnu mere at vide ved at høre Anne Tobies fortælle om den aktuelle demo og dens baggrund i Frederikshavn Lokalradios Dialog-program på

http://www.arnehansen.net/dialog/flygtninge/101206AnnaTobiesMenretmarch64.htm

 

Tilbage til forsiden