D. 12.12.10 kl 17:50 modtaget fra Fra Zana Abbas <zana.abbas@ gmail.com>

 

Ung kurder begår selvmord i asylcentret

Presseliste                                                                                            København   12/12-2010

En ung kurder fra Syrien har i dag søndag begået selvmord på sit værelse i Auderød Asylcenter.

Den unge kurder på 26 år, Ramazan Hajji, har søgt asyl i Danmark og er fra syrisk Kurdistan. Det er stadig ikke kendt hvorfor Hajji valgte at begå selvmord, men meget tyder på at han muligvis var bange for at blive tvangsudvist til Syrien. Vi har talt med flere af hans venner som var meget påvirket af denne tragiske hændelse, og har svært ved at forstå deres vens fraværende på denne måde.

Internationale interesser dominerer stadig frihedsbegreber og menneskerettigheder, selv i angiveligt demokratiske lande som Danmark. Det demokrati som mange lande praler af at have, er ofte iscenesat, forfalsket og lemlæstet, især når det gælder mennesker fra andre egne af verdenen.

Kurderne er fortsat ofre for europæisk ligegyldighedspolitik, således at mange kurdere stadig tvangsudvises til en diktaturstat hvor overgreb på menneskerettigheder er hverdagspraksis; dette er ingen hemmelighed, heller ikke hos toppolitikere, der ikke står tilbage for at erklære andre lande for værende en trussel for verdenssamfundet, udhulet for humanisme og demokrati – og af samme grund er de fleste NATO-lande klar til at gå i krig, men ikke desto mindre sender man politiske flygtninge tilbage til nøjagtigt de samme lande, til en fuldstændigt ukendt skæbne i hænderne på tyranner.

Flere lande har indgået hemmelige aftaler med den syriske stat om tvangsdeportationer hvor afviste kurdiske asylansøgere udleveres til en tyrannisk og chauvinistisk stat, der er placeret blandt toppen af de meste diktatoriske stater på verdensplan.

Vi opfordrer den danske stat til et totalt stop for tvangsdeportationer til Syrien, og dermed skåne mange menneskeliv.

Det Demokratisk Unions parti (PYD-Danmark)

 

Fra Modkraft d. 13.12.10:

http://www.modkraft.dk/nyheder/article/kurdisk-syrisk-asylansoger-begar

 

 

Hvad er baggrunden for en syrisk-kurdisk asylsøgers tragiske selvmord i en dansk flygtningelejr?

Interview d. 13. december 2010 med Hassan Abbas, der som den første rundsendte en email om at hans landsmand Ramazan Hajji ikke var hos os mere. (25:04)

http://www.arnehansen.net/dialog/flygtninge/101213HassanAbbasSyrkurdselvmord64.htm

 

Talsmand for de sultestrejkende syriske kurdere: Sultestrejke ovre:

http://www.arnehansen.net/101001sultestrejkendestopper.htm

 

Dansk politi fulgte 20-årig udvist kurder til syrisk fængsel:

http://www.arnehansen.net/101006Adnan-kampagne.htm

 

 

http://www.arnehansen.net/dialog/flygtninge/100923kekeiboKurdSultestr64.htm
Hvorfor sultestrejker afviste kurdiske asylsøgere fra Syrien foran Folketinget? Interview d. 23. september 2010 med de sultestrejkendes talsmand Kek Ibo, som fortæller om baggrunden. (47:31)  

 

Det er også muligt at følge med løbende på:

JIYAN - en uafhængig og neutral netavis

Infomation og Nyheder fra Kurdistan

 

 

Senere nyt:

D. 16/12: P77: Selvmord i asylcenter: Ingen turde røre ham så han hang til ambulancen kom:

 http://p77.dk/samfund-mennesker/62-mennesker/360-selvmord-i-asylcenter-ingen-turde-rore-ham-sa-han-hang-til-ambulancen-kom

 

Tilbage til forsiden