Hør AFVISTE AFGHANSKE DRENGES ASYL-RAP - fra RK-asylcentret i Jelling.

 

Frederikshavn Lokalradios Dialog-program bringer her endnu en optagelse fra Et Anstændigt Danmarks og Bedsteforældre for Asyls møde på Brandbjerg Højskole d. 15. september 2012. Det er en optagelse af 3 asylsøgende afghanske drenges optræden med deres egne Rap-tekster og med links til deres originale og dansk-tekstede musikvideos.

I Dialogs optagelse her introducerer drengene selv deres videoproduktioner, men ellers har vi kun videoernes lydside – på farsi, som jo kun kan forstås af afghanere og iranere. Så selv om lyden fortæller en masse, så har vi valgt her på Dialogs hjemmeside http://www.arnehansen.net/dialog/ sammen med denne lydoptagelse at supplere med links til de 3 tekstede asylrap-indslag vi hører:

 

 

Og den første musikvideo vi hører i Brandbjerg er med Razai Husein, som har givet den  titlen ”Hvorfor”,

http://www.youtube.com/watch?v=QJTInOuv-_k&feature=share

 

I den anden video,Et land har mange stjerner” fortæller Hossein Faryad om sine tanker og om Afghanistan:
http://www.youtube.com/watch?v=ZQEborQgWYU&feature=share

 

Og endelig den tredje afghanske rap-video: ”Mr president” er af Hossein Faryad, Mehran og Habib

http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/watch%3Fv%3DR61bzFhnt2s%26feature%3Dshare

 

Og allerede efter at den første musikvideo med Faryads tanker var lagt på Et anstændigt Danmarks Facebookside: https://www.facebook.com/groups/66406607470/?ref=ts&fref=ts  -  kommenterede sognepræst Bodil Hindsholm Hansen der følgende: ”Et lykkeligt sammentræf: drengenes rap blev et eksempel til anliggendet i biskop Kjeld Holms oplæg om den poetiske tilgang som udgangspunkt for en politisk handling. Deres oplevelser, formidlet gennem deres egne Rap-tekster gik lige til hjertet.”

 

(i parentes bemærket, så kan Kjeld Holm høres i et Dialogs tidligere Brandbjerg-indslag: http://www.arnehansen.net/dialog/flygtninge/120915KjeldHolmUlydighed&opr64.htm)

OG Bodil Hindsholm sluttede ”vidste de danske myndigheder, hvad de sender afghanske asylansøgere tilbage til, ville de ikke have ét minuts rolig nattesøvn!”.

 

- Inspireret af denne udtalelse, så stilles de 3 videoer hermed til rådighed for de danske administrative og politiske ansvarlige asylmyndigheders medlytning.

 

Efter afspilningen af videoerne lykkes det, takket være en farsikyndig blandt deltagerne, at få en spændende meningsudveksling med de afghanske drenge, som altså havde fået deres asylsager afvist af de danske myndigheder, om hvordan deres musikvideoer forhåbentligt kunne komme andre afghanske asylsøgere til gode.

 

Og så er det på tide at lade forestillingen begynde med en kort introduktion af Jens Kynde fra Jelling Røde Kors-asylcenters skole, som har ydet teknisk bistand.

 

Afslutningsvist så kan man også bagefter på Dialogs hjemmeside http://www.arnehansen.net/dialog/flygtninge/120915Jelling-Asyl-rap64.htm  høre dele af de afspillede videoer i Brandbjerg d 15. september optaget live og hvor man ser og hører de 3 drenge synge live med på deres egne videoer. Men dårlig lydkvalitet grundet optagelse fra  luften og baggrundsstøj samt i mono.

 

 

 

 

 

 

Tilbage til forsiden