Arbejdsløshedskaravanen starter d. 2. juni kl 12 på Gl. Tov i Aalborg

 

Pressemeddelelse ang. Arbejdsløshedskaravanen.

Første uge af juni drager en karavane af arbejdsløse fra Aalborg mod København, og besøger undervejes 11 byer. Bag initiativet står Nordjyllands Arbejdsløshedsnetværk. Målet er, at samle arbejdsløse fra en række byer for i fællesskab at kræve ægte løsninger på arbejdsløshedsproblemet fra politikere og erhvervsliv.

 

Der er afgang fra Aalborg på søndag den 2.juni kl. 12.00. Vi markerer afgangen med taler og musik inden vi drager af sted i fælles optog mod Skørping.

 

En af initiativtageren til karavanen er Rasmus Falck Østergaard, som er på kontakthjælp og har været arbejdsløs siden oktober 2012. ” Vi håber med karavanen at vi kan være til at sætte fokus på at arbejdsløshed ikke er den enkeltes problem, men at det er et problem som skal løses i fællesskab”.

”Vi håber også med karavanen at sætte pres på regeringen til at sikre varige løsninger for arbejdsløse, ikke flere lappeløsninger. Vi har det grundlæggende krav at alle har ret til arbejde eller forsørgelse. Selvom dagpengeaftalen løste et akutproblem for mange arbejdsløse er det utilfredsstillende at ikke alle arbejdsløse er sikret et forsørgelsesgrundlag, udtaler Rasmus”.

 

Undervejes samler karavanen underskrifter for HKs dagpengekampagne ” Forlænge Dagpengeretten”.

 

Der er planlagt aktiviteter i alle byer karavanen besøger undervejes og det hele sluttes af i København lørdag den 8.juni, med musik og taler. Christian Grønnemark (formand HK Hovedstaden) vil modtage de indsamlede underskrifterne i København og kvitterer med en tale.

 

Mvh

Rasmus Falck Østergaard p.v.a. Nordjyllands Arbejdsløshedsnetværk

For kontakt, tlf: 61680834 eller på mail begyndt@hotmail.com

----

Pressemeddelelse modtaget d. 1.06.13

Tilføjelse:

Læs mere  på

http://karavanen2013.dk/

https://www.facebook.com/Karavane2013

og  evt.

http://arbejderen.dk/fagligt/klar-til-starskuddet-p%C3%A5-s%C3%B8ndag

 

 

 

 

 

Tilbage til forsiden