Frederikshavn d. 7.10.98

Arne Hansen (medlem af LDF, Kfuj, AI, MS ..)

Sønderjyllands Alle' 35, Fred.havn

Til alle partierne i Folketinget og regeringen.

Nu I overvejer at lade NATO bombe med danske krigsfly i Jugoslavien med det erklærede mål at hjælpe de internt fordrevne kosovoalbanske krigsflygtninge, så skal I i hvert fald først åbne Danmark (sammen med andre EU-lande) for de nuværende henved 200000 krigsflygtninge på vejene i Kosovo samt de mange flere som et militært indgreb kan skabe, da de ellers blot vil blive brugt af Milosevic som gidsler med uoverskuelige civile krigsofre til følge. Lav den luftbro.

Ifølge Udlændingestyrelsen og Røde Kors er der ikke lavet noget specielt beredskab til at tage imod flygtninge fra Kosovo. Tværtimod argumenterer man imod med henvisning til, at der kun er 5 kosovoalbanske krigsflygtninge, som har søgt asyl i Danmark for nylig. I de ansvarlige kredse er tanken om at åbne vores skarpt bevogtede (EU-)grænser altså utænkelig. Derfor må jeg konkludere, at den danske regering har tænkt sig at gå i krig for krigsofre, som man fortsat vil nægte asyl som flygtninge?

Og for at føje spot til skade så sidder der (ifølge Røde Kors) 17 kosovoalbanske asylsøgere på madkasseordningen (dvs. "Vand og brød") . Det er fordi de ikke vil "samarbejde". Et samarbejde som med meget stor sandsynlighed vil medføre afslag, idet "kun meget få af kosovoalbanerne har fået asyl" (ifølge Udlændingestyrelsen).

Folketingsmedlemmer og regering, medens I med udenrigsministeren i spidsen snakker om at gå i krig med F-16 jagerfly for de kosovoalbanske flygtninges skyld, så lovgiver I og administrerer I de lukkede grænser så strengt, så de kosovoalbanske flygtninge det alligevel er lykkedes at komme til Danmark kan tvinges til "vand og brød".

Har I hjerterum med i jeres engagement i Kosovo så starter I med at tilbyde husrum til krigens nuværende og kommende ofre!

Med venlig hilsen

Arne Hansen