Billund d. 25.10.98

Pancharajah Thambipillai i Billund skriver:

Til medierne

Menneskerettigheder på Sri Lanka.

Hele vesten taler om menneskerettigheder og om vigtigheden af at disse bliver overholdt alle steder i verden.

Overfor store lande som f.eks. Kina og Kosovo provinsen i Jugoslavien har interessen været enorm. Men vesten skal passe på ikke at overse vigtigheden af også at opretholde menneskerettighederne i mindre lande, som f.eks. Sri Lanka.

Her står vi for alvor med et land som må siges at være blevet glemt.

Borgerkrig er blevet hverdag, og det samme er fattigdom og død.

Landet styres af en singalesisk regering, som på det groveste undertrykker den tamilske del af befolkningen.

Tamilske skolepiger bliver gang på gang udsat for voldtægt fra regeringshærens soldater, befolkningen bliver udsat for vilkårlige arrestationer og meningsløs tortur.

En stor del af den tamilske befolkning, lever som flygtninge i deres eget land, uden mad medicin og uden tag over hovedet.

På trods af dette, er den danske regering ikke bange for at sende herboende tamilske asyl-ansøgere, tilbage til krigshelvedet.

Det er på høje tid at vesten samt medierne åbner øjnene, og erkender at der er et problem.

Er det da ikke bare en lille smule mistænkeligt at den Srilankanske regering har spæret det meste af landet af for medierne. Hvad er det de forsøger at skjule?

En forhenværende regeringssoldat som nu sidder fængslet for voldtægt og drab, har udtalt, at han også har deltaget i at lave en massegrav til i alt 400 døde på jaffna.

Amnesty international har forsøgt at få historien bekræftet, men regeringen nægter at samarbejde.

Er det ikke forrykt, at hele den vestlige verden sender stakkevis af penge til den srilankanske regering, og dermed er med til at opretholde overtrædelser af menneskerettighederne. Selv stormagten; U.S.A har sat store kræfter ind militært, på at træne den Srilankanske regeringshær. Skulle de ikke i stedet tilbyde sig selv som fredsmæglere i konflikten?

Tirsdag den 27 oktober, indkalder Dansk tamilsk vennekreds i Billund, til møde på Billund bibliotek.

Kredsen har inviteret sekretær for Dansk sammenslutning af tamilske foreninger;

Dorrit Bruselius til at fortælle om overtrædelserne af menneskerettigheder på Sri Lanka, hun vil også vise en kort film fra konflikten på Sri Lanka ( filmen har en varighed på ca.20 min. og hedder; War without withness)

Mødet starter kl.20.00 og alle er velkomne.

Evt. Henvendelser til Pancharajah Thambipillai via email nr thambi@adr.dk