Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


Om underskriftindsamlingen "Amnesti-Nu" til støtte for amnesti til omkring 800 afviste asyl-ansøgere, heraf 200 børn, som har opholdt sig i Danmark i mere end tre år og helt op til 10 år i danske flygtningelejre. Og som næsten 80.000 hidtil har skrevet under på..( Sendes i FLR-Dialog d. 9. oktober 2007)

Klik HER for lyd:
[pix] FB Interview d. 8. oktober 2007 med psykolog gerd Gottlieb, en af initiativtagerne til underskriftindsamlingen "Amnesti-Nu" (33:00)


Interesserede kan skrive under på Amnesti-nu-appellen på www.amnesti-nu.dk hvor man også kan udprinte lister til at samle underskrifter på. Men skynd jer, underskrifterne afleveres d. 23. oktober i Folketingets udvalg for udlændige og integrationspolitik. Jf invitation til alle underskrivere om at være med og pressemeddelelsen af 19.10.07: 85.000 DANSKERE KRÆVER AMNESTI NU TIL 800 AFVISTE ASYLANSØGERE!

Et interview med en anden af Amnesti-Nu-inititiativtagerne, AmnestiCharlotte Mortensen, fra kort efter underskriftsindsamlingens start sidste år i december måned, kan stadig høres HER

For at forstå lidt af den historiske baggrund for de nuværende opbakning på over 85.000 underskirfter bag Amnesti-nus krav om asyl, så skal her kastes lidt lys på nogle af forløberne ved lægge links til nogle repræsentative oplæg og interviews blandt de snesevis der ligger på Frederikshavn Radios Dialog-programs netudgave på www.arnehansen.net/dialog/flygtninge/

Først uddeling af gaver til børnefamilier på madpakkeordning eksemplificert i en kristen irakisk familie som i 2004 allerede havde lært sig dansk, og fortælles HER om hvordan det er at være på madpakkeordning, som især børnene lider under.

Børne- og ungdomspsykiater Bente Rich var også i 2004, som man kan høre HER med til at slå alarm, gentog det under folketingsvalget i 2005 for danskernes døve ører. HER osv.

Dernæst må linkes til udstillingen "Må jeg være her?" med billeder fotograferet af børnenepå asylcentrene og ikke mindst med deres breve til Rikke Hvilshøj, og som kan ses HER Og samme sted kan man høre initiativtageren Mona Ljungberg fra Støttekredsen Flygtninge i Fare fortælle om udstillingens tilblivelse og baggrund.
OG med links til interviews med den bosniske tolk Muhamed Fajkovic, som selv har prøvet at sidde i 3 år og vente og som stadig bliver mindet om sårene igennem sit arbejde. Og desuden interview med flygtningevennen Helge Ratzer, Borgere for et anstændigt Danmark.

Og hør også interview med Maria Mac Dalland som lavede filmen "OG hjertet er sort" om børnefamilie på udvisningscentret Avnstrup.