Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


Enhedslistens til stadighed udskældte folketingssuppleant får taletid og skaber diskussionslyst i Frederikshavn ( Sendes i FLR-Dialog d. 4. marts 2008)

Klik HER for lyd:
[pix] FB Optagelse fra møde d. 27. februar 2008 med tale af Asmaa Abdol-Hamid og efterfølgende livlige debat. Mødetvar arrangeret af Enhedslisten-Fr.havn og FMF. (48:46)

ASMAA I FREDERIKSHAVN Optagelse fra møde d. 27. februar 2008 med tale af Asmaa Abdol-Hamid (49 min.) bl.a om social fattigdom og den umyndiggørende socialpolitik, som Asmaa som socialrådgiver prøvede at menneskeliggøre med godt resultat, men projektet fik ikke lov at blive normal praksis. Et andet hovedpunkt var de demokratiske værdier som samfundet måtte bygge på, hvorfor Asmaa heller ikke kunne lide Hizb-ut-tahrir, som i øvrigt prøvede at stoppe hende fordi kvinder ikke måtte engagere sig i samfundet og i politik.

Klik HER for lyd:
[pix] FB Optagelse af den livlige politiske debat fra møde d. 27. februar 2008 - altså også om alt andet end tørklæder og håndtryk. (111:43)

49 minutter inde følger så en livlig debat, hvorunder Asmaa ikke slap for spørgsmål om tørklæde og håndtryk og hvor svaret var at hun blot brugte sin demokratiske ret til selv at bestemme over sin krop og påklædning. Hun var skuffet over at de samme politikere som med rette havde fordømt Hizb-ut-tahrir for sin udemokratiske tankegang tiede nu Søren Espersen DF ville fjerne hendes demokratiske ret til selv at vælge hovedbeklædning i Folketinget.

Asmaa mente at det var blevet god tone at mobbe muslimer. Hvorfor var det kun medlemmer af Hizb-ut-tahrir der bliver bedt om at ryge og rejse pga. deres udemokratiske holdninger og ikke f. eks nazister. Man skulle ikke højlydt ekskludere dem. Det ville bare få dem til at isolere sig så de blev sværere at nå. I stedet burde man forsøge at inkludere dem i demokratiet igennem dialog, som jo er demokratiets væsen. Asmaa Abdol-Hamid oplevede, at venstrefløjen var ved at svigte gamle værdier som solidaritet og mangfoldighed. Asmaa ville derfor tage et års pause som folketingskandidat og starte en solidarisk og tværpolitisk græsrodsbevægelse "sorte får".

Fotos fra mødet med Asmaa Abdol-Hamid:
Klik HER for billede: [pix] FB Asmaa Abdol-Hamid i Frederikshavn
Klik HER for billede: [pix] FB Unge lytter
Klik HER for billede: [pix] FB Bagrækken med
Klik HER for billede: [pix] FB Ordstyrer og taler
Klik HER for billede: [pix] FB Taleren
Klik HER for billede: [pix] FB - står op
Klik HER for billede: [pix] FB - med håndtasken

Mere på Asmaa Abdol-Hamids hjemmeside http://www.asmaa.dk/

Interview med Asmaa i Jyllandsposten d. 22.02.08 HER

Hør evt. også Søren Espersen fortælle hvorfor han ikke kan akceptere en situation med Asmaa i Folketinget med tørklæde på HER