Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


Den tidligere radikale partiformand fortæller om hvad hun har fortrydt og er skuffet over og hvad Det Radikale Venstre gerne vil have oppositionen til at samarbejde om i en kommende regering. ( Sendes i FLR-Dialog d. 20. januar 2009)

Klik HER for lyd:
[pix] FB Interview d. 19. januar 2009 med Marianne Jelved, folketingsmedlem og uddannelsesordfører for Det radikale Venstre, valgt i Hjørringkredsen i Region Nordjylland (23:20)


Den tidligere radikale partiformand fortæller om hvad hun har fortrudt og er skuffet over og hvad hun gerne vil have oppositionen til at samarbejde om i en kommende regering. Bl.a. genoprettelse af retssikkerheden så ingen overvågning eller udvisninger uden domstolsprøvelse, - afprivatisering og bevarelse af et solidarisk sygehusvæsen, hvor alle stilles lige. Og endelig fortæller Jelved om Sveriges positive erfaring med at undervise i modersmål, som hun bl.a. skriver om i en bog om uddannelse, der på trapperne. Når Danmark lægger i bund i integrationsevne, så må vi lære af Sverige, der ligger i top. Jelved regner her med SF men også at få Socialdemokraterne med.

Man kan læse mere på www.mariannejelved.dk og www.radikale.dk/ og om Det Radikale Venstre i Frederikshavn kommune HER

Mht. modersmålundervisning så er der yderligere information HER

Læs også undersøgelsessrapporten "Danmark har ondt i modersmålet" med bilag og efterfølgende debat på www.drcenter.dk/