Frederikshavn Lokalradio

Frederikshavn Lokalradio - Arne Hansens hjemmeside for flygtninge og positiv fred


Hør forfatteren til bogen "Vrede unge mænd" fra 2011, en bog der forsøger at trænge om bag mediernes dækning af "ghettoen" og dens unge beboere. + Desuden om Ny-Dansk Ungdomsråd - og ikke mindst om nyvalget hertil, hvortil alle seriøst interesserede opfordres til at melde sig som kandidater senest torsdag d. 2. februar 2012. ( Sendes i FLR-Dialog d. 31. januar 2011)

Aydin Soei er journalist og tager som i sin bog udgangspunkt i en undersøgelse af baggrunden for de mange pludselige ildspåsættelser i socialt belastede boligområder over det meste af landet i vinterferien i 2008.
Dette væsentlige foredrag bør høres af alle der interesserer sig for og har medansvar for integrationen. Og det gælder også den opfølgning vi får i form af en livlig og åbenhjertig diskussion blandt mødedeltagerne, som fortrinsvis kom fra Aalborg Øst og ikke mindst var brugere af Nordjyllands Internationale Forenings lektiecafe i Trekanten.

Det var også Nordjyllands Internationale Forening, som havde arrangeret mødet d. 23. januar 2012. Mødet bliver indledt og dirigeret af forkvinden Ifrah Abdi Ali som giver ordet til Michael Johnson og Ahsan Bilal Ameen fra Ny-Dansk Ungdomsråd som vil fortælle om nyskabelsen - og ikke mindst om nyvalget til Ny-Dansk Ungdomsråd, hvortil de opfordrer alle seriøst interesserede til at melde sig som kandidater senest torsdag d. 2. februar jf www.ny-danskungdomsraad.dk. Reportagen fra mødet om inklusion afsluttes med Dialogs interview med formanden for Nordjyllands Internationale Forening, Ifrah Abdi Ali om lektiecafeen.

Klik HER for lyd:
[pix] FB Reportage fra første del af debatmøde i Nordjyllands Internationale Forening d. 23. januar 2012 i Trekanten i Aalborg med foredrag af Michael Johnson og Ahsan Bilal Ameen fra Ny-Dansk Ungdomsråd om rådet samt især om valg hertil d 2. februar. (11:30)

Klik HER for lyd:
[pix] FB FOREDRAG AF AYDIN SOEI Som med udgangspunkt i sin egen opvækst og i de mange påsatte brande i vinterferien i 2008 i socialt belastede områder prøver at sætte sig dybere ind de unges frustrationer og oplevelse af at være modborgere, som lå bag de ydmygende politi-krav, som i netop visitationsområderne eskalerede vreden til hærværk. Og som Aydin Soei også har beskrevet i sin bog "Vrede unge mænd". (60:28)

Klik HER for lyd:
[pix] FB Og Aydins Soeis oplæg bliver her fulgt op af en livlig og åbenhjertig diskussion blandt mødedeltagerne som fortrinsvis kom fra Aalborg Øst og ikke mindst var brugere af Nordjyllands Internationale Forenings lektiecafe i Trekanten. (49:22)

Klik HER for lyd:
[pix] FB Interview med forkvinden for Nordjyllands Internationale Forening ildsjælen Ifrah Abdi Ali om mødet arrangeret af foreningen samt især om Nordjyllands Internationale Forenings hovedaktivitet lektiecafeen. (8:43)
Klik HER for billede: [pix] FB Bilal Ameen og Michael Johnson om Ny-Dansk Ungdomsråd
Klik HER for billede: [pix] FB Aydin Soei igang med at fortælle om Nørrebro som visiteringsområde
Klik HER for billede: [pix] FB - og betjente beordrede bukserne om hælene
Klik HER for billede: [pix] FB så de kunne lyse ned i skridtet på udvalgte unge mænd
Klik HER for billede: [pix] FB - mens deltagerne i Trekantens store sal lytter.
Klik HER for billede: [pix] FB En spørger får opmærksomheden
Klik HER for billede: [pix] FB Alsidigt publikum - i Aalborg gad også drengene.
Klik HER for billede: [pix] FB - men pigerne deltog også ivrigt i debatten.
Klik HER for billede: [pix] FB - i kap med forældre, der bad om gode råd.
Klik HER for billede: [pix] FB - og der kom gang i dialogen.
Klik HER for billede: [pix] FB - hvor indvendinger også blev taget alvorligt.
Klik HER for billede: [pix] FB - og får fuld opmærksomhed,
Klik HER for billede: [pix] FB - fra hele forsmlingen,
Klik HER for billede: [pix] FB - inklusive Ifrah fra arrangørerne.
Klik HER for billede: [pix] FB Men godt med en lille pause til en tår kaffe mv.
Klik HER for billede: [pix] FB Ifrah takker og opfordrer til melde sig som kandidat til Ny-dansk Ungdomsråd senest torsdag d. 2. februar

Er man - eller kender man nogen - i alderen mellem 16 og 28 år og har interessen, så opfordres man til at læse mere om valget og gerne straks - og senest den 2. februar, at melde sig som kandidat til Ny-Dansk Ungdomsråd HER - og I 2012 bør Nordjylland repræsenteres i Ny-Dansk Ungdomsråd!

På Ny-Dansk Ungdomsråds hjemmeside www.ny-danskungdomsraad.dk kan man også læse om Ny-dansk Ungdomsråds formaål og aktiviteter og som sagt ikke mindst om, hvordan valget blandt kandidaterne foregår.

Interesserede kan også læse mere om Aalborg-mødets arrangør: Nordjyllands Internationale Forening på hjemmesiden www.nifaa.dk om bl.a tilbud om lektiehjælp og tankerne bag den samt om andre møder og tilbud og kontaktmuligheder.

- og er man interesseret kan Du straks kontakte NIF per email: Nifa11@live.com

Eller ringe til foreningens forkvinde:
Ifrah Ali tlf. 60138090
-eller næstforkvinde:
Khadra Youssuf tlf. 25633142

Eller møde os på Trekanten, Sebbersundvej 2A, 9220 Aalborg Øst hver tirsdag og torsdag fra kl. 16 - 18

Forlægget for Aydin Soeis foredrag, hans bog, Aydin Soei: "Vrede unge mænd - Optøjer og kampen om anerkendelse i et nyt Danmark" blev udgivet i april 2011 på forlaget "Tiderne skifter". Læs mere og bestil evt. bogen HER eller i enhver dansk boghandel (Pris: 249 kr.)